Wpis z mikrobloga

@broker: przedszkolak czyli 3- 5 lat. No to powodzenia z " książki, fiszki, gry planszowe". Ledwo dukam po ang. ale mojego pierworodnego sam w domu (z pomocą programów i bajek z YT) nauczyłem angielskiego jako jedynego języka. W wieku 4 lat pzeprowadził się do pl i w przedszkolu nauczył się polskiego w 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
@broker: bajki, piosenki raczej niż książki. Ewentualnie może jakieś memory, żeby słówka łapało. W ogóle nauka przez zabawę
  • Odpowiedz
@broker: nie wiem czy temat jeszcze aktualny. U mnie chłopaki lvl 6 i 4 korzystają z pióra gadającego albik i mają dokupiony słownik języka angielskiego. Ma obrazki i po jego zaznaczeniu czyta po angielsku. Zerknij na recenzję może Ci się spodoba. Myślę że do prostego powtarzania i nauki słówek jest ok.
  • Odpowiedz
@broker: do tego trzeba troche pracy ale jak masz czas to ja robilem tak: w przedszkolu popularne sa pokemony wiec znalazlem na netflixie i powiedzialem, ze jak chce ogarnac o co tam chodzi to mozemy poogladac ale jest tylko po angielsku i nie zrozumie to moge mu przygotowac slowka.
Biore caly transkrypt jednego odcinka i spisuje sobie slowka, ktore sie powtarzaja albo sa bardzo wazne, zeby ogarnac co sie dzieje.
  • Odpowiedz