Wpis z mikrobloga

Miraski, używa ktoś aluminiowej walizki? Czy biorąc pod uwagę ceny taki zakup ma jakikolwiek sens?

#emigracja here więc latam dużo, zwykłe walizki tyrają się dość szybko. Też zbliżają się dosc okrągłe urodziny a wiadomo prezenty czasem mogą być trochę odklejone ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tylko rozważam czy aż taki pułap cenowy za walizkę to nie jest jednak zbyt duża odklejka. Z drugiej strony to dalej mniej niż pierwszy lepszy telefon czy telewizor a może służyć latami ( ͡ ͜ʖ ͡)

Trochę #modameska #podroze #podrozujzwykopem #kiciochpyta #zakupy
Buntro - Miraski, używa ktoś aluminiowej walizki? Czy biorąc pod uwagę ceny taki zaku...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko rozważam czy aż taki pułap cenowy za walizkę to nie jest jednak zbyt duża odklejka

@Buntro: latam dużo - 4 razy w miesiącu i tak odklejka mocno XD
Za tą cenę miałbym 16 walizek no-name. Kiedyś kupiłem z Carrefoura i wytrzymała 5 lat tyrania!
A dwa że 5 kg to troche ciężka.
  • Odpowiedz
@Buntro: zastanów się, czy aluminiowa walizka będzie wytrzymała na - raczej bezmyślne - traktowanie jej przez personel lotniska. Walizka przechodzi przez mnóstwo rąk, taśmociągi itd, gdzie nie jest traktowana z miłością. Walizka z miękkiego tworzywa sztucznego może ( nie musi) lepiej znieść takie traktowanie. No chyba, że latasz prywatnymi jetami, to nie ma problemu.
  • Odpowiedz
@Buntro: Moim zdaniem policarbon to max. za co faktycznie warto dopłacić. Jest to faktycznie lepsze niż zwykły plastik bo dużo trudniej pęka (elastyczność). Ja mam kabiówkę puccini z polikarbonu za 200 zł (promocja, normalna cena chyba 350) i jestem mega zadowolony. Przeżyła nie tylko wiele lotów, ale także łażenie z nią wiele kilometrów po miastach (schody, chodniki itd.)
  • Odpowiedz
@Buntro: jak już chcesz aluminiową to sobie kup kabinowke Rimowa. Rysuje się jak cholera ale w sumie o to w niej chodzi. Zobacz sobie na Reddit zdjęcia użytkowników. Kolka ma nie do zajechania, żona używa ponad 10 lat. Taka cena to żadna odklejka jeśli Cię tylko na to stać. Tutaj komentują wykopki żebyś sobie kupił Witchena albo no name z carefura bo oni latają raz w roku ryanairem do Albani
  • Odpowiedz
@Buntro: Umiejętność pakowania według mnie jest najważniejsza. Nawet tania walizka da radę byłe uważać na uchwyty
To co wrażliwe jak szkło idzie w środek a resztę dokoła ubrania lub plastikowe opakowania/miski gdzie są rzeczy które się nie rozwalą.
Najlepsza według mnie jest walizka miękka z jakimś kartonem czy co tam jest w środku bo możesz ją dalej rozciągnąć i nie pęknie
  • Odpowiedz