Wpis z mikrobloga

Jak PiSKonfa nie skłamie albo zmanipuluje, to się udusi. Odcinek milion trzy.
-Nie, paszport UKR nie uprawnia do wszystkich przywilejów
-Pierwszeństwo do niektórych usług to w tym przypadku pierwszeństwo przed Polakiem w ośrodku imigracyjnym.
-Jesteśmy jedynym krajem...
Jesteśmy pierwszym (oraz cywilizowanym) krajem graniczącym z napadniętą Ukrainą więc obowiązują nas inne prawa (międzynarodowe dot pomocy uchodźcom)

Nie znam sprawy tego kopnięcia, ale Ukraińcy popełniają znacznie mniej przestępstw niż Polacy, mają też wyższe wskaźniki zatrudnienia, więc chętnie wymienię piskonfederacką populację na nich właśnie.

#bekazkonfederacji #polityka
misiopysio - Jak PiSKonfa nie skłamie albo zmanipuluje, to się udusi. Odcinek milion ...

źródło: IMG_20250626_091635

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
A gdize w tym wpiscie jest jakiekolwiek klamstwo o calej grupie spolecznej? W ktorym punkcie?

@xTheGunnerx: Wymieniłem dwa kłamstwa i jedną manipulację. Więcej nie mogę dla Ciebie zrobić.
  • Odpowiedz
@misiopysio: Zabawne jest, że jesli ukraincy mają 99% tych samych praw co Polacy i ktoś napisze, ze maja te same prawa to jest to manipulacja - bo tylko 99 a nie 100. Ale jak koalicja ze 100 konkretów nie zralizowała za wiele (tutaj juz uwaza z doborem słow bo jak napisze ze zrealizowala 20% a sie okaze ze jednak 21% to oskarzysz mnie o manipulacje), to juz jest ok i
  • Odpowiedz
  • 0
Zabawne jest, że jesli ukraincy mają 99% tych samych praw co Polacy

@xTheGunnerx: Dosłownie przedstawiciel Sejmu mógł napisać "większość" a wybrał słowo "wszystkie". Mógł też wybrać słowo "prawo" a napisał "przywileje". Nie napisał też jakie przywileje, choć żadnych dziwnych nie mają (vide Polacy za granicą).

W niektorych przypadkach mieli nawet wieksze prawa jak jezdzenie komunikacja miejska i pociagami za darmo

Primo, mam nadzieję, że podziękowałeś za to pisowi w wyborach.
  • Odpowiedz
@xTheGunnerx: we wpisie o pobiciu wrzuca wszystkich Ukraińców do jednego wora - tak jakby przez ich przywileje dziecko dostało w łeb, a nie przez to, że w każdej społeczności trafiają się idioci
  • Odpowiedz