Wpis z mikrobloga

Pochwalę się, że dzisiaj lub na dniach składam wypowiedzenie. Siedem lat pracy w fast foodzie (jakim to się domyślcie) w szybkim tempie, z niemożliwymi normami do wyrobienia, nierozgarniętymi idiotami przez których trzeba samemu robić więcej, stresie i stawką, która jest normą w wielu miejscach na START xD
Po co tu byłem tyle lat? W sumie to sam nie wiem, zatrudniłem się jeszcze będąc w szkole a później nie chciało mi się innej szukać.
Chcę po prostu porobić coś innego, cokolwiek k---a xD Siedem lat obsługi roszczeniowych gości, którzy myślą, że są w kilku gwiazdkowej restauracji, klepania tych samych bułek z tymi samymi ludźmi (jeden typ miał dwudziestolecie w tym roku, dramat).
Mam już 26 lat, czas zrobić coś ze sobą żeby nie zmarnować życia jak wyżej wymieniony Mirek (tak ma na imię).
Ludzie się stąd po pól roku zwalniali, jakim cudem ja tu tyle wytrzymałem to nie wiem ( _)
#pracbaza #chwalesie #zalesie #gownowpis #kolchoz
SzycheU - Pochwalę się, że dzisiaj lub na dniach składam wypowiedzenie. Siedem lat pr...

źródło: mcd

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@andrzej-abecedowski: Najpierw to ja mam trzymiesięczny okres wypowiedzenia bo umowa o pracę na nieokreślony. Nie wykluczam, że zrobię sobie z miesiąc albo dwa wolnego, po to ma się oszczędności żeby nie musieć żyć pod presją.
  • Odpowiedz
  • 0
@R4zziell: Awans dostałem po dwóch latach, wyżej już nie poszedłem bo bycie menadżerem czyli w opór dodatkowych obowiązków za niewiele wyższą stawkę mnie odstraszyło.
Od wszystkiego byłem po prostu. Głowna różnica taka, że szkoliłem nowych.
  • Odpowiedz
@andrzej-abecedowski: @elbanos lol, chyba z każdej pracy się zwalniałem a potem na wypowiedzeniu szukałem kolejnej, to jest spoko opcja kiedy można zacząć szybko pracę u nowego pracodawcy a nie że musi on na ciebie czekać trzy miechy xD co w tym dziwnego
  • Odpowiedz