Jak bardzo bym nie myślał, to nie mogę sobie wyobrazić, że taki zakup kampera miałby mi się opłacić. A na jeden wypad w życiu to zdecydowanie taniej wyszedłby mnie wynajem.
Trochę podziwiam ludzi, którzy wolą w ten sposób gdzieś jeździć non stop.
@hpiotrekh: A gdzie tu ma być opłacalność? Mając wielki garaż sam sobie wole trzymać pojazd który nie jest rżnięty przez innych. Ale też miałem dylemat czy przyczepa czy kemper - przyczepa jest znaaaaacznie korzystniejsza i gdy używana raz po raz to bardziej pewna niż fura do serwisowania, obserwowania gdy pracuje fatycznie a gdy pracuje to przecież w trasie daleko.
Bez różnicy i tak zjawia się na garażu z potrzaskaną skrzynia
@masz_fajne_donice: Nigdy w życiu bym nie chciał mieć kampera na Ducato. Przyjemność z jazdy żadna. Jak już koniecznie kamper, to tylko na Sprinterze, z 3.0 V6 i automatem. W podróży przyjemnosć z jazdy jest dla mnie równie ważna. Jak nie będę mógł mieć takiego kampera, to wolę auto z namiotem dachowym.
Nigdy w życiu bym nie chciał mieć kampera na Ducato. Przyjemność z jazdy żadna.
@DerMitteleuropaer: Ja nienawidze busów a konkretnie pozycji siedzenia tam, rozwala mnie że też często są syfne krzesła a nie fotele - miałem Experta, jeździłem Crafterem, wypożyczałem Iveco.
Dla mnie w trasie super jest właśnie fakt że cyk kombi/sedanem ale dla pasażerów a zwłaszcza dzieci jednak znacznie lepsze jest to że mogą sobie siedzieć przy stoliku przypięci ale
Ciekawe jak z naprawami tej zabudowy, z boku to jest chyba jeden wielki panel, ciekawe czy wycieliby ten dół i uzupełnili?
@Saeglopur: Po co to naprawiać. Trochę porysowane co mi w ogóle nie przeszkadza. Sam jeździłem dużo 6.5 metrowym iveco(paka tyle) i dam radę ale to jest p--------e przyznam. Jazda po mieście i zmiana pasów to stres taką furą.
@Saeglopur: Dodam że przebieg jest podejrzany bo nie widziałem jeszcze zerwanego materiału kierowcy z przebiegiem 116k kilometrów. Przy tym przebiegu powinien jeszcze się unosić lekki swąd nowości z tych foteli.
@Saeglopur: No ja nie mam dzieci, więc albo jest to wyjazd pary albo samemu albo ewentualnie ze znajomymi gdzie się wszyscy zmieniają za kierownicą. Busy generalnie lubię, ale jak to są dobre busy. Opel Vivaro z najmocniejszym silnikiem był dla mnie w trasie przyjemny. No ale nie jakieś przedpotopowe ducato...
https://www.otomoto.pl/dostawcze/oferta/fiat-ducato-burstner-ID6HqFEK.html
https://www.otomoto.pl/dostawcze/oferta/fiat-ducato-ID6HqTVI.html
Cena ta sama. W pierwszym trzeba zapłacić za rejestrację i lusterko za 200 pln wymienić w drugim 2 tysiące da się zbić z ceny.
Pierwszy nieco większy. Drugi młodszy.
#pytanie #motoryzacja #auta #samochody #wakacje #camper #kamper #podroze
źródło: fw
PobierzKtóry kamper
A tak poza tym ten nowszy ładniejszy i bardziej zadbany (。◕‿‿◕。)
Trochę podziwiam ludzi, którzy wolą w ten sposób gdzieś jeździć non stop.
@hpiotrekh: A w leasingu dosłownie praktycznie codziennie ktoś wnioskuje o camper. I kosztuje nie 60k PLN, tylko 250-350k PLN.
To jest kamper-minmum dla mnie, na takiego mnie nie stać, więc raczej kampera miał nie będę:
https://www.mobile.de/pl/Samoch%C3%B3d-kempingowy/Westfalia-James-Cook/vhc:motorhome,pgn:2,pgs:20,srt:date,sro:desc,mld:cook/pg:vipmotorhome/423486331.html
@DerMitteleuropaer: Ja nienawidze busów a konkretnie pozycji siedzenia tam, rozwala mnie że też często są syfne krzesła a nie fotele - miałem Experta, jeździłem Crafterem, wypożyczałem Iveco.
Dla mnie w trasie super jest właśnie fakt że cyk kombi/sedanem ale dla pasażerów a zwłaszcza dzieci jednak znacznie lepsze jest to że mogą sobie siedzieć przy stoliku przypięci ale
@Saeglopur: Po co to naprawiać. Trochę porysowane co mi w ogóle nie przeszkadza.
Sam jeździłem dużo 6.5 metrowym iveco(paka tyle) i dam radę ale to jest p--------e przyznam. Jazda po mieście i zmiana pasów to stres taką furą.
No ale nie jakieś przedpotopowe ducato...