Wpis z mikrobloga

Jestem z miasta wojewódzkiego. Podróżuję także do innych miast wojewódzkich, na prawach powiatu oraz powiatowych. Pomijam stolicę Warszawę, bo tam już od paru lat było tak pod tym względem.

Ale zarówno w swoim mieście wojewódzkim jak i innych miastach wojewódzkich, nie ma godziny bym nie jechał autem przez miasto / chodził w godzinach szczytu po centrum, bym nie zauważył osoby rasy negroidalnej. I taka sytuacja ma miejsce od około roku. A do niedawna, nawet 2-3 lata temu, to może widywałem tego typu obrazek raz na tydzień.

Jeśli chodzi o miasta powiatowe i na prawach powiatu, to jeszcze 2-3 lata temu na około 30 tego typu miast mógłbym wymienić na palcach jednej ręki, gdzie można było w ogóle spostrzec takiego osobnika. A dzisiaj? Może nie we wszystkich, ale zdecydowanie w co najmniej połowie tak.

Oczywiście nie byłem w całej Polsce w przeciągu ostatniego roku, stąd pytanie w ankiecie.

#ankieta #kiciochpyta #polska #imigranci #gdansk #olsztyn #bialystok #warszawa #radom #plock #legionowo #torun #bydgoszcz #szczecin #gorzow #gorzowwielkopolski #zielonagora #poznan #lodz #lublin #rzeszow #kielce #krakow #katowice #opole #wroclaw #legnica #pomorskie #warminskomazurskie #kujawskopomorskie #mazowieckie #zachodniopomorskie #podlasie #lubuskie #wielkopolska #lodzkie #swietokrzyskie #lubelskie #podkarpacie #malopolska #slask #opolskie #slaskie #dolnoslaskie #wtf #c---------------a

Czy w swoim mieście / najbliższym większym mieście także od roku zaobserwowałeś/aś więcej murzynów?

• Tak 63.0% (378)
  • Trudno powiedzieć 8.2% (49)
  • Nie 28.8% (173)

Oddanych głosów: 600

• 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG: Nigdy i nigdzie nie widziałem takiego odsetka czarnoskórych osób, jak podczas wizyty służbowej w Lublinie. Czułem się, jak na Zachodzie pod tym względem i było to dla mnie niemały szok. Niczego podobnego w Gdańsku/Krakowie nie widziałem dotychczas.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: W warszawie w ciągu dwóch godzin słyszałem: rosyjski, ukraiński, niemiecki, angielski, indiański, murzyński. No i polski oczywiście. Tak już jest i w czym ci to przeszkadza?
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: W Lublinie to wysyp mudzinow już od kilku lat. Każdy przyzwyczajony. Nowością jest cała masa pajetow. Ogólnie polecam przyjechać do Lublina, robi się gorzej niż w Londynie xd
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o miasta powiatowe i na prawach powiatu, to jeszcze 2-3 lata temu na około 30 tego typu miast mógłbym wymienić na palcach jednej ręki

@AdamF_OG: Skody Fabie ich przyciągają
  • Odpowiedz
I taka sytuacja ma miejsce od około roku.

@AdamF_OG: To chyba w Lublinie nie byłeś. Tutaj już wcześniej dogoniliśmy zachód. Podziękowania należą się PiS-owi.

Nigdy i nigdzie nie widziałem takiego odsetka czarnoskórych osób, jak podczas wizyty służbowej w
  • Odpowiedz
Nigdy i nigdzie nie widziałem takiego odsetka czarnoskórych osób, jak podczas wizyty służbowej w Lublinie. Czułem się, jak na Zachodzie pod tym względem i było to dla mnie niemały szok. Niczego podobnego w Gdańsku/Krakowie nie widziałem dotychczas.

@GomiGomi: Ogólnie to jest bardzo zabawne, bo pełno obcokrajowców przyjeżdżających głównie na studia do Lublina pełno było już 8-10 lat temu pewnie (strzelam). Natomiast teraz ludzie nagle po prostu zaczęli zwracać na to
  • Odpowiedz
  • 0
bo pełno obcokrajowców przyjeżdżających głównie na studia do Lublina pełno było już 8-10 lat temu pewnie (strzelam).

@Cztero0404: Temat nie jest o wszelkich obcokrajowcach (np. Ukraińcach, Białorusinach), tylko o konkretnym typie obcokrajowców.
  • Odpowiedz
Temat nie jest o wszelkich obcokrajowcach (np. Ukraińcach, Białorusinach), tylko o konkretnym typie obcokrajowców.

@AdamF_OG: Rozumiem, właśnie ten typ mam na myśli. Pamiętam kiedyś na przykład cisnąłem bekę z ciapatych w Lublinie bo oni bardzo często takie mega wąskie spodnie nosili coś jak dziewczyny legginsy miały.
  • Odpowiedz