Aktywne Wpisy
Recker1 +24
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

jmuhha +42
Patrząc na te fotki i pamiętając jak to wyglądało 10 lat temu, zastanawiam się co się odje*ało przez ostatnie lata? Ludzie zaczęli wyrastać spod ziemi czy rozmnażać się przez pączkowanie? I jak to się ma do tego że przez całe życie jak prawie 40 lat żyje słyszę że jest niż demograficzny, a młodych(których miało nie być dzisiaj) jest od za*ebania. Skąd Ci wszyscy ludzie się wzięli? Żyli pod kamieniem przez ostatnie lata?
źródło: 1000020462
Pobierz

Co jest waszym zdaniem większym upokorzeniem/oznaką porażki życiowej? Mieszkanie w wieku 25+ lat z rodzicami, czy wynajmowanie pokoju z obcymi ludźmi? Zaznaczam, że chodzi mi o wiek, kiedy jest się już dorosłym, po studiach etc. Jedno i drugie jest dla mnie zrozumiałe w młodości, zwłaszcza, gdy ktoś pochodzi z biednej rodziny i np. studiuje w obcym mieście, chociaż i tak nie wyobrażam sobie mieszkania z obcą osobą.
Moim zdaniem to w sumie zależy od płci, dla dziewczyny gorsze jest życie "na pokoju", bo to utrata godności i jednocześnie wywalanie pieniędzy w pogoni za życiem w wielkim mieście, a dla faceta gorsze jest mieszkanie z rodzicami, bo to postawienie się w pozycji wiecznego dziecka, a nie mężczyzny. Piszę to jako różowa, więc ciekawi mnie Wasza perspektywa. Sama mam koleżankę, która zarabia całkiem nieźle (więcej ode mnie), ale wynajmuje mieszkanie z obcą dziewczyną, bo woli wydawać na podróże. Dla mnie to głupie. Wiem też, że to nie fair, ale nie potrafiłabym potraktować poważnie faceta, któremu w wieku 30 lat mamusia robi pranie.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Co jest gorsze?