Wpis z mikrobloga

Cześć. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie znam się na mechanice. Ściągnąłem dzisiaj oba koła z przodu i porobiłem zdjęcia tarczy hamulcowej bo coś szura przy hamowaniu. Czy obok klocków tarcze hamulcowe też mam do wymiany? Da się to jakoś ocenić po zdjęciach?

#motoryzacja #mechanikasamochodowa
Roksanos - Cześć. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie znam się na mechanice. Ścią...

źródło: tarcza 1

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trx87: Dobra Panowie to ja dla spokojnej głowy jeszcze odkręcę tylnie koła bo może już lepiej nowe auto kupić niz inwestować w gruchota xD
  • Odpowiedz
@Roksanos: Nie trzeba robić, klocka jeszcze jest ze 40%. Tarcze też by pochodziły. Nie ma dużego rantu, hamuje całą powierzchnią.
Nie jest to coś co musisz koniecznie wymieniać już teraz. lato i zimę z palcem w d przejeżdzi. Jedyne co to by można było rozberać oczyścić i złożyć jeszcze raz.
a jak zmiana to wtedy polecam zestaw febii tarcze klocki i będzie chodzić. Jak to auto na dojechanie to nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678: no taa. Ale mimo, że auto dobrze hamuje to ten dźwięk szurania się pojawia. Nawet podczas jazdy coś szura, ale najbardziej przy hamowaniu. Ja praktycznie teraz autem nie jeżdżę. Co najwyżej do sklepu, bo do pracy dojeżdżam pociągiem. Zależy mi tak aby nim pojeździć z 1000-2000 km w skali roku ;p

Ale już mam nowe na oku i tak na wszelki wypadek chciałem dopytać mądrzejszych czy warto tu coś
  • Odpowiedz