Aktywne Wpisy

malutak9913 +923
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
trebeter +69
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Teraz tylko IT i długo długo nic. Dramat
#programowanie #programista15k #programista25k #programista50k #programista80k #programista100k #programista100knazdalnym #informatyka #pracait #pracbaza #studia #studbaza #lekarski #medycyna #lekarz7k #lekarz15knadwochetatach
@Bipolar-: o dyżurach słyszałeś? :) zdarzą się, że fikcyjne a jak co do czego to lekarza nie ma
@atari666: fikcyjne to jest zatrudnienie większości programistów seniorów. Trzy etaty na raz, a potrafia nawet godziny dziennie nie przepracowac, tylko sie na teamsa zalogują. O tym słyszałeś?
@atari666: to tak jak lekarze. Stażysta w 3 szpitalach na raz pracuje. Rezydent w 4, a specjalista to w 6 szpitalach na raz operacje robi, chyba że JEST GIGA LENIWY to wtedy tylko w 5.
@2-aminopirydyna: pracuje w branży od 19 roku zycia. To stare pokolenie programistów, samouk pasjonat, a nie zoomerzy co ledwo zdali mature poszli na infe na WSB, a teraz oczekują 40k pensji, a jak tyle nie dostaną to płaczą na wykopie że IT sie skonczylo
@Bipolar-: tak to nie działa. Możesz robić na raz 3 etaty, ale:
* żadna firma o tym nie wie, więc musisz jechać na przypale
* musisz się nastawić na to, że mogą cię wyrzucić. Pracę na 3 (czy nawet 2) etaty wykryje każdy w miarę inteligentny menadżer
* praca, gdzie będziesz
@Furox: chciałbym zeby to była pasta, niestety to rzeczywistość.
Hehe IPBOX dzialanośc naukowa robi BRR i 5% podatku ( ͡° ͜ʖ ͡°) a wyzywają wszystkich od pasożytów i złodziei
@Furox: Nie twierdzę, że ludzie w IT nie kombinują, ale wciąż płacą/płacimy podatki. Nie to co wszelkiej maści budowlańcy i fachowcy.
@Bipolar-: heh, fajnie z boku to wygląda co; żeby to jeszcze naprawdę było faktycznie efektywne 5% i nie trzeba było przygotowywać wniosku do KAS, obfitej ewidencji oraz potem tony skanów dla US przy czynnościach sprawdzających