Wpis z mikrobloga

Często na wykopie ceny są ostro zawyżone bo każdy podaje przykłady z warszafki i innych sojakowych miast ale gały mi wyszły jak zobaczyłem ceny w mojej lokalnej pizzerii w której zawsze kupowałem pizzę za 24 zł - gdzieś do 2018-2019, to była chyba mała ale dało się nażreć, średnia bodajże z 2 zł więcej kosztowała.

Teraz nawet mała Margerita kosztuje 50 zł tam XDDD

Czasy kupowania mrożonej raz na parę miesięcy lub robienia własnej pizzy jak za dzieciaka wracają.

#pizza #restauracja #pizzagate
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: a ja zauważyłem, że ceny w warszawce i większych miastach potrafić być niższe, bo jest tam spora konkurencjach, w małych powiatowych miastach dobrych lokali jest raptem kilka i ceny trzymają wysoko, bo klient i tak się znajdzie

w drugą stronę z cenami za granicą też wykopki manipulują, bo jak przystało na programistów 15k wyszukują najtańsze lokal, ja wchodzą z ulicy do randomowych lokali nigdy cen typu 5 euro nie
  • Odpowiedz
@Vadzior: Właśnie pamiętam i to przed covidem wykopki podawały x2 większą cenę masła niż ja miałem u siebie w biedrze, chleb też chyba gdzieś za 10 zł gadali że jest gdzie ja po 2-3 zł kupowałem, gdybym żył w świecie wykopków to bym musiał chyba kredyt na żarcie brać.
  • Odpowiedz