Wpis z mikrobloga

@zwykly_szarak: No i co im zrobisz?
Propaganda służy do urabiania populacji po fakcie, po tym jak faktyczna decyzja została już podjęta przez rzeczywiście decyzyjnych ludzi.

Polityka nie działa w ten sposób, że "musimy mieć moralną rację i mandat społeczny, zanim coś zrobimy".
  • Odpowiedz
Na końcu okaże się, że Iran od 10 lat nie zrobił nic w kierunku stworzenia broni jądrowej, tak samo jak z mityczną bronią chemiczną w Iraku.

@zwykly_szarak: Przecież żymianie od 30 lat mają przekaz że już za chwile już za momencik Iran będzie miał b--ń atomową xD
  • Odpowiedz
Czemu więc Iran nie chce porozumienia nuklearnego i krzyczy o tym jak to zniszczy Izrael atomem?

@Herubin: wiesz co i dla kogo jest gorsze od porozumienia nuklearnego?

Dla Izraela zniesienie sankcji na Iran. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zwykly_szarak: W sumie to jest bardzo ciekawe, że od tylu lat mówi się o tej broni atomowej a oni nadal jej nie mają. Przecież sama Rosja ma 6k głowic atomowych i je utrzymują, a Ci od kilkudziesięciu lat nie potrafią zrobić jednej?
  • Odpowiedz
  • 1
@GodEmperorWasRight Ty no nie wiem przydało by się by państwa w tamtym rejonie posiadały jednak głowice gwarantowało by to spokój.
Albo by się wszyscy tam wyparowali albo jedno państwo które od lat destabilizuje przeprowadza czystki etniczne w okolicy trochę by może siadło na dupie.
I pewien zbrodniarz wojenny by gnił w pierdlu albo by zawisł.
  • Odpowiedz
@zwykly_szarak: teraz tego nie znajdę ale jakieś 2 dni temu słuchając tvp info na krótko pojawiła się informacja, że jakiś portal typu BBC podał, że oni tam tej technologii nie uskuteczniali... to było jedno zdanie. Nigdy więcej nie powtórzone, a źródła nie zapamiętałam. Do tego mama moja mi dziś przypomniała historię babci koleżanki (rocznik ok 1920) jak to w czasie wojny Irańczycy pomagali Polakom i że mam doczytać. Jeszcze nie
  • Odpowiedz