@roblotnik: haha a po co mi ambicje i udowadnianie komukolwiek swoją niezależność? Skąd u ciebie to zainteresowanie jak żyją inni? Pocieszasz się, że możesz mieć lepiej, czy smucisz bo inni mają gorzej. Z biedniejszych też się pewnie nabijasz oski
@roblotnik: kiedyś przez kilka lat w wieku 30paru mieszkałem sobie na pięterku u mamy i opiekowałem się Babcią. W tym czasie spokojnie sobie rosły mi BTC. Samicy nie mogłem znaleźć żadnej, pomimo że wcześniej w nich przebierałem.
@roblotnik: ja jestem w trakcie dorabiania się i dopiero wejdę na rynek matrymonialny chwilę przed 40; wiem, że gdzieś tam czeka na mnie wymarzona wydziarana karynka z rzęsami namalowanymi markerem, mieszkająca na wynajmie, żyjąca od 1 do 1, jeden bękart to mało - najlepiej żeby miała drugie w drodze, może być nawet czarne; między fajką, tiktokiem/instagramem i staniem na kasie w żabce, może znajdzie wolny wieczór na randkę w lokalnym
@roblotnik j---ł je pies, ja mam 34 lata i przygarnalem mamę, bo bo z emerytury po starym nie dałaby rady opłacić rachunków i wyżyć, i tak w domu jestem rzadko bo #zycietruckera więc niech kobiecina żyje w spokoju finansowym chociaż
@greenbong: Dosłownie wspomniałem że i inne kobiety ją tam krytykują. Plus nie dorabiam, ale wskazuję na hipokryzję pewnych osób z lewicowego środowiska które twierdzą, że trgo typu wymogi to tylko "facecików reakcyjne wymysły"
@roblotnik: przecież wiadomo, że w społeczeństwie jest przekrój wszystkich różnych poglądów, to dalej niczego nie udowadnia. Tymbardziej nie wiem jak można brać na poważnie post z anonima na grupie gdzie 90% to troll posty
@roblotnik: I dlaczego mieszasz tutaj lewicowe środowisko? Gdybyś żył w lewicowym społeczeństwie to kobiety nie miałyby wymogu żebyś posiadał mieszkanie i samochód. To prawicowe i tradycyjne społeczeństwo nakłada na ciebie ten obowiązek. To jest właśnie koszt jaki mężczyźni ponoszą za patriarchat. Dla każdego normickiego faceta lewactwo jest dużo lepszą opcją niż prawactwo.
@luxkms78: Wspólny wynajem, przeprowadzka faceta do kobiety (znam taki case) też wchodzą w grę. Tu chodzi o sam fakt pogardy do osób niespełniających "męskich" kryteriów. Zazwyczaj kobiety będące w takiej sytuacji nie mają problemu ze znalezieniem faceta i wyprowadzce do niego, w drugą stronę jest zupełnie inaczej, taki faceta jest skreślany w przedbiegach.
To tylko przykład, ale reprezentatywny. Pokazuje ogólne podejście społeczeństwa, w tym wielu środowisk feministycznych wykazujących się czystą hipokryzją.
@roblotnik: Ja znam osobiście gościa który ma już 48 lat i od zawsze mieszka razem z matką. (w pełni sprawną nadal i zdrową więc to nie kwestia opieki). Kiedy wspominam o nim różnym kobietom czasami to zawsze słyszę że mimo iż gość jest inteligentny, wykształcony, z dobrą pracą etc. to nie ma mowy...
@roblotnik a dla mnie jest to niezrozumiałe jak można mieć sumienie zabijać nienarodzone dzieci. Poza tym wyprowadzanie się od rodziców i posiadanie własnego mieszkania to debilna narracja narzucona przez lobby bankowo-deweloperskie, którą próżne juleczki połknęły jak pelikan żabę.
Plus nie dorabiam, ale wskazuję na hipokryzję pewnych osób z lewicowego środowiska które twierdzą, że trgo typu wymogi to tylko "facecików reakcyjne wymysły"
Tu chodzi o sam fakt pogardy do osób niespełniających "męskich" kryteriów.
Zazwyczaj kobiety będące w takiej sytuacji nie mają problemu ze znalezieniem faceta i wyprowadzce do niego, w drugą stronę jest zupełnie inaczej, taki faceta jest skreślany w przedbiegach.