Wpis z mikrobloga

Siemka mireczki, mam trochę krępujące pytanie. Od jakiegoś czasu zacząłem biegać, zmieniłem dietę (jakieś 2 miesiące już będzie) że jem więcej błonnika, produktów mlecznych i tak wiadomo, białko wpc80 itp. I mam następujący problem - często mam nasilone wzdęcia i gazy. Pierdzę normalnie non stop, a gdy się powstrzymuję przez jakąś godzinę - dwie - trzy gdy np. siedzę to muszę iść do toalety bo zazwyczaj alarm dwójeczka. Wydaje mi się że to może być od mleka, chociaż za dzieciaka nie miałem z tym problemów, a piłem mleko prosto od krowy, w dużych ilościach. Nie chcę rezygnować z diety, bo polubiłem zarówno owsianki jak i te wszystkie skyry itp, jednak jest to uciążliwe, i gdy w pobliżu nie ma toalety czuję niepokój. Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie polecić jakieś piguły, czy na przykład produkty do włączenia do diety, żeby neutralizować ten problem?

#bieganie #chudnijzwykopem #dieta #silownia #mirkokoksy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: nie przesadzasz z białkiem?

spróbuj wykluczyć na jakiś czas produkty mleczne, zobaczysz czy coś się zmieni,
są roślinne zamienniki mleka, a białko przez ten czas bierz z innych źródeł, np. jajka, więcej mięsa, ryby. Wpc też bym odstawił.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: tak teoretycznie w dniach w których biegam ich unikam, i zauważyłem że jest nieco inaczej. Nie chcę rezygnować z mleka, bo ogólnie to w całokształcie czuję się po zmianie diety o wiele lepiej.
  • Odpowiedz