Siemka mireczki, mam trochę krępujące pytanie. Od jakiegoś czasu zacząłem biegać, zmieniłem dietę (jakieś 2 miesiące już będzie) że jem więcej błonnika, produktów mlecznych i tak wiadomo, białko wpc80 itp. I mam następujący problem - często mam nasilone wzdęcia i gazy. Pierdzę normalnie non stop, a gdy się powstrzymuję przez jakąś godzinę - dwie - trzy gdy np. siedzę to muszę iść do toalety bo zazwyczaj alarm dwójeczka. Wydaje mi się że to może być od mleka, chociaż za dzieciaka nie miałem z tym problemów, a piłem mleko prosto od krowy, w dużych ilościach. Nie chcę rezygnować z diety, bo polubiłem zarówno owsianki jak i te wszystkie skyry itp, jednak jest to uciążliwe, i gdy w pobliżu nie ma toalety czuję niepokój. Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie polecić jakieś piguły, czy na przykład produkty do włączenia do diety, żeby neutralizować ten problem?
spróbuj wykluczyć na jakiś czas produkty mleczne, zobaczysz czy coś się zmieni, są roślinne zamienniki mleka, a białko przez ten czas bierz z innych źródeł, np. jajka, więcej mięsa, ryby. Wpc też bym odstawił.
@Vadzior: tak teoretycznie w dniach w których biegam ich unikam, i zauważyłem że jest nieco inaczej. Nie chcę rezygnować z mleka, bo ogólnie to w całokształcie czuję się po zmianie diety o wiele lepiej.
@michalxd21: no to moze sprobuj zamiast zwyklego mleka, te wynalazki rosline owsiane, "niemleko" itp. Ewentualnie sprawdz czy melko bez laktozy nie poprawi sytuacji.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
#bieganie #chudnijzwykopem #dieta #silownia #mirkokoksy
spróbuj wykluczyć na jakiś czas produkty mleczne, zobaczysz czy coś się zmieni,
są roślinne zamienniki mleka, a białko przez ten czas bierz z innych źródeł, np. jajka, więcej mięsa, ryby. Wpc też bym odstawił.