Wpis z mikrobloga

@gorzki99 tym bardziej, że już przed wyborami były dość poważne przesłanki, że aplikacja i głosowanie nie działa do końca tak jak wszyscy się tego spodziewali. Nie było możliwości weryfikacji czy to prawdziwa aplikacja przez członków komisji.
  • Odpowiedz
@Addek15: Ja mowie o aplikacji do weryfikowania tego czy ktos poza miejscem zamieszkania mogl glosowac. I czlonkowie komisji sprawdzali to PRZY POMOCY NIELEGALNEJ APLIKACJI. I wychodziklo im ze nie mogl - a w rzeczywistosci mogl.

Miras doedukuj sie o czym romawiamy.
  • Odpowiedz
@gorzki99 Nie chodzi o doedukowanie tylko mówiliśmy o dwóch różnych sprawach.

Tak ,przeczytałem teraz , 2 zgloszenia dotyczące odmowy wydania karty do głosowania. Traktując każdy głos poważnie (nawet 2zgloszenia które w żaden sposób nie zmieniają wyniku wyborów ) to sprawa przecież jest prowadzona przez: ABW,prokuraturę,prezesa UODO i policję . Więc o jakim olaniu mówisz Miras?
  • Odpowiedz
@gorzki99 piszesz o olaniu, a ja ci napisałem jakie służby się tym zajęły. Nikt nie kwestionuje tego, że było to nie tak, ale w każdej komisji byli członkowie KO ( sprawdzałem na wybory.gov.pl )więc czemu nie zareagowali podczas wyborów na używanie "nielegalnej aplikacji" ? Skoro były tylko 2 zgłoszenia o nie wydaniu karty do głosowania.
Dodatkowo nie ma co teraz tego roztrząsać bo zajmują się tym odpowiednie służby,nie ma to realnego
  • Odpowiedz
@Addek15: A olej tvn, a olej tvpis, a olej repubkike. Dasz rade? Skup sie na jednym:

Czy w komisjach uzywano NIELEGALNEJ apki? Uzywano czy nie?

Bo jesli uzywano to dyskredytuje te komisje i wyniki. TAK CZY NIE?
  • Odpowiedz
@gorzki99 napisałem ci przecież jasno i wyraźnie,ale jeszcze raz -moze teraz dużymi literami, że sprawa nielegalnej aplikacji zajmuje się : PROKURATURA, ABW, POLICJA I UODO.
Ja nie jestem jednym z nich żeby wiedzieć czy używano, a jeśli używano to nie mogę stwierdzić czy miała ona wpływ na wyniki oraz komisję, żeby cokolwiek zdyskredytować. Od tego żeby to ustalić jest prokuratura.
Marszałek Hołownia powiedział jasno, że narazie nie ma przesłanek, żeby istniało
  • Odpowiedz
@Addek15: No to ja Ci jeszces raz - drukowanymi:
W KOMISJACH UZYWANO NIELEGALNEJ APKI.

i to zostalo potwierdzone.

W uju mam czy t zmnieni wynik czy nie. Ja bym tylko chcial zevy ci ktorzy jej uzywali zastali dojechani. A komisje w ktorych to mialo miejsce ponownie przeprowadzone wybory. Za duzo chce?
  • Odpowiedz
@gorzki99 Przecież ci napisałem,że zajmują się tym odpowiednie służby. Narazie nie ma żadnych potwierdzeń jest tylko zawiadomienie Giertycha do ABW. Prokuratura,Policja,UODO i ABW to nie jest olanie tematu jak napisałeś na początku. Sprawdzanie wszystkich dowodów itp jednak trwa. To nie jest serial w TV jak Anna Maria Wesołowska albo W-11. Narazie nie ma postawionych żadnych zarzutów, aktów oskarżenia itp więc nie ma potwierdzenia. Prawo działa w ten sposób, że żeby coś
  • Odpowiedz
@Addek15: Nie musisz mi tlumaczyc jak dziala prawo.

Giertycha mam gdzies. Za "glosno" robi co robi. Po co tyle szumu?

I juz zupelnie przemilcze fak jak dzialaja sluzby w tym kraju. Czy to sluzby czy
  • Odpowiedz
@gorzki99 Tak jak ci napisałem wyżej. My nie wiemy czy była używana taka aplikacja (wobec mnie nikt jej nie użył - chyba,że wobec Ciebie) Póki co jedyne oskarżenie o używanie aplikacji to oskarżenie od Giertycha.( dokładnie 2 zgłoszenia użycia)Po drugie przecież w tych komisjach w które są zgłaszane nieprawidłowości są one sprawdzane na bieżąco. Do błędnego przypisania głosów czy zamiany statystyk dochodzi praktycznie w każdych wyborach (klasyczny ludzki błąd)Tylko, że tu
  • Odpowiedz
@gorzki99 podczas wyborów parlamentarnych w 2023r zostałem zapytany czy biorę kartę do referendum, zgłosiłem to na policję oraz do przewodniczacego komisji. Członek został odsunięty od występowania w komisji. Wtedy miałem klarowny dowód, że doszło do nadużycia tymbardziej,że byłem wraz ze świadkiem który później to potwierdził podczas składania zeznań.
  • Odpowiedz
@gorzki99 a tobie polecam przeczytać raport OBWE dotyczący poprawności podczas wyborów. Tam dokładnie jest napisane kto złamał prawo i dla kogo są postawione zarzuty za kampanię wyborczą ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz