Aktywne Wpisy

pekas +91
źródło: temp_file1646419690854425582
Pobierz
Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

Mam budżet na nieruchomość 1 000 000 PLN (500k oszczędności oraz 500k kredyt hipoteczny). Pracuję zdalnie, praca hybrydowa, muszę być w biurze w Krakowie minimum 2 razy w tygodniu.
Proszę również o komentarze osoby, które były w podobnej sytuacji: co wybraliście, czy żałujecie swojej decyzji?
#nieruchomosci #krakow #mieszkanie #dom
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Jakie opcje są według Was godne rozważenia w moim przypadku?
Godzina od miasta to już jest dramat komunikacyjny i nie patrz tylko na 2 dni dojazdu do pracy na teraz bo za rok możesz mieć pracę z dojazdem 5 dni w tygodniu, za chwilę jakiś lekarz, wypad do kina, Ikea i skończy się na tym że będziesz
Niestety nie jest to żadne bogactwo w sytuacji, kiedy zależy nam na bliskości miasta, więc trzeba będzie iść na jakieś ustępstwa tak czy siak ¯_(ツ)_/¯
No ale stwierdziliśmy, że lokalizacja jednak jest najważniejsza. Remont łazienki czy tam czegoś innego zawsze można za jakiś czas zrobić, a jak stwierdze po czasie, że dojazd do pracy mnie wykańcza, to chałupy nie przestawię 😆
Niestety, ceny domów wokół największych miast są rzeczywiście porazajace. Mini ratka to to nie będzie
niezaleznosc finansowa daje ci sporo swobody w doborze pracy wiec firme wymagajaca Full Office albo nie dajaca podwyzki mozesz zlac cieplym moczem z dnia na dzien ;)
Tak na pewno w mieszkaniach za milion będzie menel xd
Palacz --> no i jaki problem? Zamkniesz okno raz na ruski rok jak poczujesz, że pali na balkonie i coś ci leci do środku. W domu równie dobrze twój sąsiad może robić grilla i smrodzic ci tym. Ja mam teraz taki problem.
@Czoso:
Palacz emeryt, może ci co godzinę palić papierosa, zanim zamkniesz okno to dym masz już w mieszkaniu.
paradoksalnie mozesz tez wygrac bogatego patusa, nie kazdy sie uczciwie dorabia.
+milion to jest 70m2 w starym budownictwie wiec mozesz tez trafic na szczesliwego dziedzica/dziadka/bezrobotnego