Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@realizta: ja go używam, do patelni do naleśników jak chcę warzywa odsamzyc na małym ogniu, sprawdza się też do kawiarki, nie opala ścianek zewnętrznych, mam nadzieję że pomogłem ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@realizta: mleko, albo sos beszamelowy się na nim robi, żeby nie wykipiało. Jak ktoś całe życie gotuje parówki w folii to potem ma takie braki w rozumowaniu.
  • Odpowiedz
@realizta 90% rzeczy na najmniejszym palniku robię. Za duży ogień powoduje że garnek/patelnia szybko łapie duża temperaturę bardzo nierównomiernie. Na małym trwa to dłużej ale równo się nagrzewa i lepiej się jedzenie robi. Rozwiązaniem byłyby naczynia z grubym dnem, ale to ciężkie i nieporęczne.
  • Odpowiedz
na indukcji są gorsze problemy bo malej patelni nie postawisz na najwiekszym palniku bo nie zadziała

@Ziutek_Grabaz: jak masz indukcję nie z wersji dla biedoty to nie ma z tym problemu
  • Odpowiedz
@FilipWWL:
Potwierdzam opcję z bigosem, ponadto są bardzo małe garnuszki, np. do podgrzania mleka i na średnim palniku będzie taki garnek opalał się bardziej dookoła niż od spodu. Tzn. dużo ciepła ucieknie na zewnątrz.
  • Odpowiedz