Aktywne Wpisy
P4ncak3 +14
#pytanie #wroclaw #a-----l
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić

Wrzucam zanim ktoś znajdzie na IG. Poobrażajcie, zwalcie i można się rozejść.
źródło: 1000019272
Pobierz

Przed wrzuceniem do urny skanujesz głos i maszyna zlicza.
A głosy w urnie sa tylko tak na wszelki wypadek, jakby się coś popsuło.
Więc podobne rozwiązanie do Twojego gdzieś funkcjonuje, ale naprawde nie pamiętam gdzie to Mirek opisywał, kojarzy mi się któryś kraj Skandynawii, ale nie jestem pewny.
Jestem za. Ale nie na zasadzie albo to, albo to. Dwa systemy mogą działać obok siebie i wyniki na końcu mają się zgadzać.
System elektronicznych niezależny - na tej zasadzie co piszecie - i reszta może działać jak dotychczas.
Wtedy nie będzie mowy o pomyłkach albo "pomyłkach"
glosowanie przez mobywatela/profil zaufany - i tyle. wiecej, tak by mozna zaczac robic regularne referenda, jak w cywilizowanych krajach.
A tu masz papier i skan
dowalic trwajaca 2 tygodnie cisze wyborcza, glosowanie tez niech trwa nawet i te 2 tygodnie, wszystko online, nizsze koszty, wieksza frekwencja
w miejscach gdzie aktualnie sa komisje posadzic 1-2 informatykow, zeby pomogl dziadkom i innym nieumiejacym w internety zaglosowac, i tyle
mfa, absolutne podstawy nowoczesnego security
probujesz negowac moj pomysl w oparciu o jakies debilny edgecase kiedy propsowales debilne rozwiazanie, ktore jest bardzo kosztowne i errorprone (problemy z internetem, ze sprzetem, pradem)
litosci
Nadzór innych członków komisji, obecność obserwatorów delegowanych przez stowarzyszenia