Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szmichal

Ja jestem ciekawy. Dlatego jeszcze bardziej ciekawi mnie dlaczego Tusk i Bodnar nie przeliczają tych głosów - tylko piszą komentarze na x albo udzielają wywiadów w TVN. Na co czekają?
  • Odpowiedz
@szmichal: chyba się pomyliłeś, pisałem do tego wyżej, ja też jestem za przeliczaniem głosów ale to mają liczyć osoby do tego uprawnione a nie tusk z bodnarem jak tamten gość spamuje od paru dni.
  • Odpowiedz
  • 9
@dsad-sda: Bodnar jako prokurator ma te możliwość. Jest paragraf w kodeksie wyborczym w przypadku fałszerstw i prokuratura moze ruszyć z tym z urzędu. Pisał o tym wczoraj chociażby Giertych
  • Odpowiedz
  • 6
@dsad-sda: tak i nie. SN zleca przeliczenia jeszcze raz ale nadal fałszerstwo wyborcze to przestępstwo które moze badać prokuratura, ja to tak rozumiem i dobrze to opisal właśnie giertych
  • Odpowiedz
@szmichal: Ogólnie to przeliczenie ponowne jak najbardizej dobra rzecz i popieram (a jeszcze bardziej popieram pociągnięcie do odpowiedzialności oszustów za to odpowiedzialnych).

Ale jedna rzecz w twoim poście mi się nie podoba. A dokładniej: "Jak już Tusk leci na pełnej to jest imho grubo". Skąd to przeświadczenie, że Tusk jest nieomylny i włącza się do sprawy jak już ma jakieś asy w rękawie? To jedno zdanie pokazuje, że masz mylny
  • Odpowiedz