Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +246
Jestem tak stara, że pamiętam chusteczki do nosa wielorazowego użytku.

donatien-de-sade +78
Premiera #gothic remake pięknie pokazała jak zakłamany jest świat gamingu. Kiedy wychodzi nowa część #assassinscreed to jest zewsząt hejt z góry do dołu mimo, że gierka jest niezła ale Ubisoft. Teraz wyszedł goticzek i jest obrona Jasnej Góry, mimo że gra to padaka a na takim #ps5pro nie osiąga nawet 30 klatek XDDDD „Warto kupić i poczekać na patche” XD już wam napluli w ryje
Chcesz
Chcesz
źródło: IMG_7666
Pobierz

Np ja nie mam nie sprzeciwiam się płatnościom bezgotówkowym, ba - większość moich transakcji to płatności bezgotówkowe. ALE - jednocześnie sprzeciwiam się likwidacji i/lub ograniczaniem płatności gotówkowych. Zdarzy się że terminal nie działa, jakaś awaria. Zdarza się że ktoś ma niesłusznie blokowane konto(tutaj nie ma czegoś takiego jak domniemanie niewinności - możesz dostać blokadę środków bo
to problem sklepu. idziesz do drugiego. awarie kasy też się zdarzają.
Ad1 - nie zawsze sklepu - może być problem operatora płatności, internetu, itp, wtedy awaria może mieć zasięg lokalny. Plus jestem zwolennikiem wygody dla obywateli, stąd najlepiej jak zakupy będę mógł zrobić w pierwszym sklepie który do tego wybrałem
AD2. Różne konta bankowe niekoniecznie pomogą. Np komornik dostaje informacje o wszystkich kontach dla danej osoby, podejrzewam że np US jak robi jakieś postępowanie i chce zablokować środki - również robi
@opk20: jeśli mówiąc "pętli państwa na szyi" masz na myśli "płacenia podatków" to tak, masz rację.
@ly000: jak to bylo z wolnoscia a bezpieczenstwem?
Przez swoją nie udloność w zarzadzaniu dochodzą nowe podatki bo ciagle im brakuje pienidzy bo połowa jest rozkradana albo marnotrawiona na place zielni 20m2 za 300k PLN. Jezeli nie widzisz problemu w tym ze z twojej pensji prawie 50% idzie do państwa i jest marnotrawiona to sorry...
Mam dużą satysfakcję jak przyczyniam się do ich złapania. Na szczęście nawet gotówka nie gwarantuje im 100% anonimowości.
Niektórym chodzi zwyczajnie o kupowanie nielegalnych substancji