Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Proszę o opinię
Mam brata P. Ma 30 lat, jest singlem, pracuje w IT.
Kiedy zostałam matką, zaczęłam się przyjaźnić z samotnymi matkami u mnie na osiedlu i poznałam taką jedną, fajną.
O. ma 22 lata i jest singielką. Jest piękna i kiedy pokazałam jej zdjęcia brata powiedziała że jest przystojny. Pomyślałam, że będą razem do siebie pasowali.
Kiedy spotkałąm się z bratem pokazałam mu jej zdjęcie, ale kiedy dowiedział się, że
Proszę o opinię
Mam brata P. Ma 30 lat, jest singlem, pracuje w IT.
Kiedy zostałam matką, zaczęłam się przyjaźnić z samotnymi matkami u mnie na osiedlu i poznałam taką jedną, fajną.
O. ma 22 lata i jest singielką. Jest piękna i kiedy pokazałam jej zdjęcia brata powiedziała że jest przystojny. Pomyślałam, że będą razem do siebie pasowali.
Kiedy spotkałąm się z bratem pokazałam mu jej zdjęcie, ale kiedy dowiedział się, że

Lewusx +97
Zawody kulturystyczne Sopot 2025.
Zawodnik którego prowadzę od prawie 2 lat, 18 latek, wygrywa mocno obsadzoną kategorię junior do 75kg.
Pokonał 26 innych starszych w większości osób, jako kategoria obowiązuje do 23 roku życia.
Jestem dumny, że zgłaszają się do mnie tak ambitne osoby, a ich wyniki potwierdzają, że coś tam się na tym znam. :)
Zawodnik którego prowadzę od prawie 2 lat, 18 latek, wygrywa mocno obsadzoną kategorię junior do 75kg.
Pokonał 26 innych starszych w większości osób, jako kategoria obowiązuje do 23 roku życia.
Jestem dumny, że zgłaszają się do mnie tak ambitne osoby, a ich wyniki potwierdzają, że coś tam się na tym znam. :)

źródło: IMG_7280
Pobierz
Kobiety stanowią większość na kierunkach lekarskich w Polsce – to fakt. W 2024 roku w niektórych uczelniach medycznych było ich nawet ponad 70% wśród studentów.
Ale gdy spojrzymy na:
– twarze medycyny w mediach (eksperci w TV, radiu, prasie)
– funkcje kierownicze w dużych szpitalach i klinikach
– składy komisji lekarskich, rad naukowych, izb lekarskich
– konsultantów krajowych i wojewódzkich
– wystąpienia publiczne podczas pandemii
…to w zdecydowanej większości są to mężczyźni.
Przykład z pandemii COVID-19: prof. Horban, prof. Simon, dr Grzesiowski, dr Sutkowski – niemal wszyscy medialni eksperci to mężczyźni.
Podobnie w Naczelnej Izbie Lekarskiej: funkcję prezesa od 2022 roku pełni dr Łukasz Jankowski. Przegląd władz samorządu lekarskiego pokazuje zdecydowaną przewagę mężczyzn na stanowiskach.
To nie jest ani zarzut, ani pochwała. Po prostu zestawienie dwóch zjawisk:
liczebnej przewagi kobiet w zawodzie lekarskim i przewagi mężczyzn w obszarach widocznych, medialnych i decyzyjnych.
#medycyna #kariera #statystyka #kobiety #wykopobserwuje #nauka #ciekawostki #studia