Wpis z mikrobloga

• 0
@visas: opowieści dziadka o prapradziadku stanowiły fundamenty a reszta to wyłącznie geneteka + familysearch

na screenie to jest tylko wycinek linii męskiej po ojcu, kuzynkę mam po stronie matki no i ciekawe ze pamietasz ze wspominalem o niej
  • Odpowiedz
  • 0
@visas: a no tak xD bardziej alternatywka ale to już prehistoria, nawet kiedyś działała w młodzieżówce razem czy tam lewicy ale porzuciła to
  • Odpowiedz
@sadge: elegancko, ja na południowym podlasiu pod moim nazwiskiem odnalazłem przodków do początków XVIII wieku. Fajnie że w małej, 2 tysięcznej wsi tyle lat wciąż sobie żyli moje pradziady.
  • Odpowiedz
  • 0
@michalxd21: tak! to mnie fascynuje, że przodkowie mojej praprababci żyli na tej samej małej wsi nad Bugiem trzysta lat wstecz licząc od dzisiaj, a jej potomkowie żyja tam nawet do dziś
  • Odpowiedz
  • 0
@sadge to chyba katolicka parafia (Bo ta na dole ma dopisek) więc nie
zresztą moi to spod Moskwy gdzieś przyjechali jedni a drudzy pod hajnowka mieszkali
  • Odpowiedz
  • 0
@visas: faktycznie, prawda. czyli u ciebie 100% prawosławie. założyłem że mogą występować jakieś pojedyncze przypadki katolików

zresztą moi to spod Moskwy gdzieś przyjechali

ale faza. u mnie jak szukać to 250 lat wstecz jakiś odległy praprzodek z rodziny matki prapradziadka pochodził z "państwa rosyjskiego". i tak niewiadomo czy to prawda
  • Odpowiedz
  • 1
@sadge no mój dziadek nawet po polsku nie mówił w żadnym procencie xd to zabawne bo całe życie tu mieszkał rocznik 1906

też chcę do moskwy do swojej rodziny i tam siedziec.....
  • Odpowiedz
  • 1
to zabawne bo całe życie tu mieszkał

@visas całe życie tu mieszkał, całe życie confideux

btw to jest p----------e ze dziadek rocznik 1906 oO jak to mój pradziadek był o 3 lata młodszy xd a dziadek o 42
aha za to rodzina od strony mojej matki jest z białorusi XD żyjąca babcia urodziła się na białorusi, a jej matka przyszła na świat w okolicach mińska
sadge - > to zabawne bo całe życie tu mieszkał

@visas całe życie tu mieszkał, całe ...
  • Odpowiedz
  • 1
@sadge słucham teraz exposé Krzysztofa I właśnie koło 27 minuty jest wątek o tym że Białystok to nie Podlasie więc ty nie podlasianin
visas - @sadge słucham teraz exposé Krzysztofa I właśnie koło 27 minuty jest wątek o ...
  • Odpowiedz
  • 0
@visas: mój praprapradziadek zgroomował 16 latkę mając 42 lata, nie przejmuj się 👍 jeszcze w księgach metrykalnych wiek zawyżyli żeby przypału nie było
  • Odpowiedz