Wpis z mikrobloga

Kto by pomyślał, że moją książkę o japońskim rosole będzie można kupić w restauracji, która dostała wyróżnienie Michelin!

Jeśli ktoś jest z okolicy #poznan to polecam gorąco Nare Sushi Skórzewo!

* - książka jest tam od początku, ale wyróżnienie to sprawa z zeszłego tygodnia.

#poznan #ramen #sushi #kuchniamg78 #michelin #gotujzwykopem
MG78 - Kto by pomyślał, że moją książkę o japońskim rosole będzie można kupić w resta...

źródło: zrozumiec-ramen

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MG78: a Nare Sushi na Naramowicach też ma odznaczenie? Skórzewo to troche nie Poznań. Btw firma Michelin stworzyła ten przewodnik po restauracjach żeby ludzie szybciej zużywali opony jak jeszcze były białe, bardzo drogie i chcieli żeby ludzie je szybko zużywali xD
1 gwiazdka - wybitna w swojej klasie
2 gwiazdki - warte nadrobienia drogi
3 gwiazdki - warta specjalnej wycieczki.
Bib Gourmand dodali później.
  • Odpowiedz
@PsychofanOliwkiBrazil: tak, ale jest wąski dojazd, są korki bo dużo ludzi ma tam chaty i nie chce mi się jechać 25 minut w jedną stronę żeby się najeść. Natomiast dom może tam kiedyś kupię, kumpel ma i chwali, za to ten co mieszka w Suchym Lesie jak codziennie godzinę w jedną stronę muszał dojeżdżać do roboty to przesiadł się na pociąg xD Obrzerza obrzerzom nierówne. A w stolicy Pyrlandii się
  • Odpowiedz
@Adolf_HODLer:

A w stolicy Pyrlandii się urodziłem także mi nie tłumacz

A skąd mam wiedzieć, że się tu urodziłeś? Jasnowidzem nie jestem ;) Tego, że masz 25 minut do Skórzewa i nie chce Ci się jechać, też nie miałem prawa się domyśleć. Jestem za to praktykiem, małe znaczenie ma dla mnie czy coś jest w granicach miasta czy nie. Akurat granice administracyjne Poznania są fatalnie wyznaczone i nijak nie odpowiadają
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@destruktiv_komando: dziękuję!

Na początek zrób jakiś ramen typu paitan z wykorzystaniem bulionu babci i dziada (on jest najmniej problemowy i najłatwiejszy). Będzie i do tantanmenu się nadawał i do wielu innych z książki.

Btw. Powoli kończę nową, jak dobrze pójdzie to będzie we wrześniu premiera :D
  • Odpowiedz
@MG78: jak ktoś jest z okolic poznania to również polecam ramen z gesiny w Zen On. Jeżdżę tam 2 razy do roku tylko żeby go opitolic. Również został wyróżniony w przewodniku Michelin
  • Odpowiedz
@MG78: nie mówię, że tak jest u Ciebie, ale ja znalazłem osobiście półmafię polecająco-rekomendującą z dziedziny bajek dla dzieci.
Jest sobie firma wydająca bajki dla dzieci, ma farmę botów polecających hotele. W tych hotelach są ich książki, w książkach delikatne nawiązanie do ciekawych miejsc do odwiedzenia, przy okazji zupełnym przypadkiem blisko tych hoteli xD w hotelach "przyjaznych dzieciom" za długi pobyt dostaje się voucher na zabawki w kolejnej firmie, która
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@dafto: To nie jest moja restauracja, a przewodnik Michelin to jednak chyba dość mocno uznana na świecie marka ;d
  • Odpowiedz