Wpis z mikrobloga

• 0
@LeoXIV: i tu się mylisz bo nie wychwyciłeś sensu mema - yt to dialog z konkretną osobą - stąd zwroty typu „Chcę Ci dziś pokazać” czy „Może też masz tak, że…” generalniw w telewizji niespotykane
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: i tu się mylisz, sos grzybowy do parówek jest jak najbardziej akceptowalny. Można polać parowki, można też parówki położyć na sosie. I jest to generalnie spotykane.
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: to już zależy od kanału, ja bardzo mało kiedy spotkałam się z tym by ktoś zwracał się do widza, w większości przypadków ludzie korzystają z liczby mnogiej, tak samo jak i w telewizji zdarzało mi się widywać zwracanie się do widza, a nie widzów ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: Mi by to bardziej pasowało do streamów na twitchu/yt niż do zwykłych filmików. Na streamach masz faktycznie ten dialog z widzami, ludzie się angażują, rozmawiają na żywo z twórcą i prowadzą ten dialog. Zwykłe oglądanie filmików na yt obecnie niczym się nie różni od tv, w obu miejscach taki sam ściek i robienie z ludzi patrzących w ekran zombie, do tego przez algorytmy youtube twórcy muszą robić jeszcze większe
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: o z tym się zgadzam :D. Masz trochę racji, taki jest mój punkt. Papier przyjmie wszystko i może nawet to mądrze wyglądać, ale ostatecznie jest to ogólnik. I często populizm.

W moim przypadku, papier przyjął, wygląda głupio i jest to ogólnik, który ostatecznie jest prawdziwy.
W twoim przypadku, papier przyjął, wygląda mądrze i jest to ogólnik, który ostatecznie jest prawdziwy.
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: masz poprostu rację, ale ta racja jest bardzo ogólna. Nie jest zabronione wygłaszanie takich racji :D

Potrzebujemy na świecie pokoju!
Ludzie powinni żyć godnie i dostatnio!
Odpowiednia ilość odpoczynku jest korzystna!
Youtube to dialog!
  • Odpowiedz