Wpis z mikrobloga

Witam, siema! Czy wytłumaczy mi ktoś na jakiej zasadzie działa #inpost ? Zamówiłam dwie paczki w jednej ubrania w drugiej buty rano był kurier InPost lecz nie było nikogo w domu więc jak zawsze przerzucił za ogrodzenie , a popołudniu niestety musiałam nagle wyjść z domu i sąsiad mi powiedział , że 5min po moim wyjściu był kurier , ale ten Pan kurier zamiast też mi przerzucić przez płot wklepał mi odmowę przyjęcia XDD paczka była oczywiście opłacona już od razu przy zakupie xd na jakiej zasadzie to działa? I ona teraz wróci do nadawcy? #inpostchuje #inpostcwel #inpost #kurier
klaudiaa2105 - Witam, siema! Czy wytłumaczy mi ktoś na jakiej zasadzie działa #inpost...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tam były buty nie było szkła mógł spokojnie rzucać

@klaudiaa2105: ale to rzucanie to ryzyko kuriera że odbiorca powie ze nie dostał paczki i będzie miał kłopoty, pierwszy zaryzykował a drugi nie chciał choc nie powinien wpisać odmowy skoro nikogo nie było
  • Odpowiedz
@klaudiaa2105: a dlaczego nie paczkomat, skoro w dniu odbioru nie siedzisz w domu?

@thorgoth: też mnie to trochę dziwi, jak coś zamawiam to szukam opcji żeby był paczkomat i odbieram kiedy mogę, a nie muszę pilnować żeby się zgrać z kurierem
  • Odpowiedz
po co paczkomat? Paczkomat biorę jsk zamawiam coś drogiego lub szkło , a tak to nigdy żaden kurier nie miał problemu przerzucić przez płot po prostu

@klaudiaa2105: kumam, dla mnie paczkomat jest wygodniejszą opcją bo mam go prawie pod domem i nie muszę się zastanawiać co się będzie działo z przesyłką :)
  • Odpowiedz
  • 0
@klaudiaa2105

Jeżeli kurier nie zastał osoby uprawnionej do odbioru przesyłki, to powinien zostawić zawiadomienie. W przypadku Inpostu, na następny dzień jest kolejna próba doręczenia.
Natomiast w przypadku odmowy odbioru, przesyłka wraca do nadawcy. Prawnie odmówić odbioru może tylko adresat.

A co przerzucania przez płot, to niestety jest to niedozwolone. Przesyłka kurierska, to przesyłka rejestrowana, czyli jest przyjmowana i wydawana za pokwitowaniem (analogicznie jak w przypadku np listu
  • Odpowiedz