Wpis z mikrobloga

Zaprojektowałem taki plakat do wymyślonego filmu "Mr Scroll", gdzie scrollowanie jest przedstawione jako taki straszno-śmieszny potworek przyssany do mózgu...Nikt nie traktuje go jak poważne zagrożenie. Z resztą podobnie jak scrollowanie:)

#grafika #plakat #tworczoscwlasna
InphireZone - Zaprojektowałem taki plakat do wymyślonego filmu "Mr Scroll", gdzie scr...

źródło: 1

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@SpokojnyPan: DZięki! Kocham Black mirror! Obczaj sobie kawałek McSILK "Sensory Overload". To tym kawałkiem się zainspirowałem...jak się wpatrzysz na płacie skroniowym wygrawerowałem, "wypaliłem" właśnie ten tytuł...Niedaleko świecącego koguta, który wyje, ze system mózgowy jest przeładowany...
  • Odpowiedz
@InphireZone nie jest trudno w AI wygenerować cokolwiek. To co ty dokładnie chcesz, to bardzo trudno. Ale tego nikt nie widzi. Jest efekt: nie wiadomo czy sam to wymyśliłeś czy AI.

Te niebieskie kropki były podejrzane.
  • Odpowiedz
  • 0
@mk321:

nie jest trudno w AI wygenerować cokolwiek. To co ty dokładnie chcesz, to bardzo trudno.

Otóż to! Dokładnie tak jest! To prawda, dodatkowo nie znając "backgroundu" danej grafiki rzeczywiście można mieć wątpliwości. Nie wiem o jakie niebieskie kropki Ci chodzi...Jedyne niebieskie "kropki" to ikony facebookowych laików, które wsadziłem razem z insta serduszkami w bruzdy mózgowe...
  • Odpowiedz
@InphireZone dokładnie. Żeby udowodnić że to własna praca, to by trzeba było pokazywać cały proces, etapy pośrednie, użyte grafiki itd. A i to po części można zrobić przez AI.

Rzeczywiście to lajki Facebooka, na małym obrazku nie zauważyłem. Po przybliżeniu widać. Za to z tymi spłaszczonymi serduszkami Insta bym się nie domyślił - ale mało używam Instagrama. Te żółte emoji są oczywiste.

Jeszcze to światełko w klatce, też sugeruje AI, bo
  • Odpowiedz