Wpis z mikrobloga

• 11
@aleksc: mydło zostawi smugi, brudna ściereczka też

ja robię płynem do naczyń xD i wycieram ręcznikiem papierowym xD i też pod koniec w zimnej wodzie żeby nie zaparowały

są płyny do mycia ale u mnie cebula mocno więc nie testowałem
  • Odpowiedz
@aleksc to urządzenie tylko wytraca brud między między szkiełkiem a okularami, nie czyści samego szkła że tak powiem. Używaj mikrofibry do czyszczenia okularów i płynu do mycia okien i będzie git
  • Odpowiedz
@aleksc dodaj ludwika miętowego. Potem przepłucz w zimnej wodzie i przetrzyj ręczniczkiem papierowym a na końcu szmatką do okularów. Tak mi babki w fielmann powiedziały, bo miałem podobny problem. Jest teraz w pytke.
  • Odpowiedz
@aleksc: "Czy myjka do okularów jest dobra, bo zastanawiam się czy przy wycieraniu znów nie bedzie smug?"

No jest myjka do oprawek a nie szkieł.
Kup coś naturalnego jak ircha, można dać krople płynu do wody.
  • Odpowiedz
@aleksc: naucz się myć pod bieżącą wodą pierwsze myjesz płynem do naczyń a potem spłukujesz wodą jak masz nie porysowane szkłach to woda idealnie spływa i nie trzeba nic wycierać. Od 15 lat nigdy nie wycierałem okularów. Tylko trzeba tak robić od początku bo nawet na lekko przetarrtych szklach nie działa
  • Odpowiedz
@aleksc: pieluchy tetrowe są absolutnie najlepsze do okularów, do okien, do wnętrza auta i wszędzie gdzie przyszłoby ci do głowy użyć mikrofibry a do tego są chyba z 10 razy tańsze niż mikrofibra. Płyn najlepiej dedykowany do okularów i nie próbuj nawet płynu do naczyń
  • Odpowiedz