Wpis z mikrobloga

#mtb #rower
Mirki pytanko, chcę kupić MTB, moje wymiary 182/89. Jestem na pograniczu M/L, wiadomo, chciałbym żeby rower był zwinny więc wybór padłby na M, ale rower będzie też wybiedzoną alternatywą dla Grawela, i tu pytanie. Czy na typowo prostych trasach M też się sprawdzi? Czy lepie iść w L żeby być bardziej rozciągniętym?
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@biialas: Tomek, bierz L bo tylni trójkąt jest jednej długości bez względu na rozmiar, a jak będziesz chciał bardziej zwinny rower to wsadzisz krótszy mostek. No i daj se spokój z kanionem bo można mieć dużo lepszy sprzęt w tej cenie.
  • Odpowiedz
  • 0
mam podobne wymiary. Nawet nie patrz na M, będziesz wyglądał jak na psie.

@ujdzie: haha dzięki za idealne zobrazowanie

No i daj se spokój z kanionem bo można mieć dużo lepszy sprzęt w tej cenie.

@GrubyKociol: byłem przekonany, że to właśnie kenion ma najlepsze ceny z wiadomo jakiego powodu. Co byś proponował w cenie poniżej 6k? W Treku to pewnie napis jeszcze więcej kosztuje? Wstępnie właśnie skłaniałbym się
  • Odpowiedz
  • 0
@Lewatylnalapa fajne, ale wizualnie mi nie podchodzą :)

Jakie trasy planujesz jeździć? W jakim terenie? Jaki model/osprzęt? Jakie dystanse?

@Lewatylnalapa: tak na prawdę to kupuję trochę z fanaberii, bo do jeżdżenia mam szosę, ale wolny czas mi się ogromnie skurczył, to zamiast na asfalcie jeździć godzinę to wybrałbym las. Trasy to właśnie krótkie wypady do lasu, a w przyszłości żwirówka i asfalt jak żonie gravela ogarnę. Wtedy mtb obczepiłbym
  • Odpowiedz
@biialas miałem M jeszcze jak mtb miały koła 26 cali, jak zmieniałem, to kupiłem L. Na pewno tamten był zwrotniejszy, ale czy ten jest jakiś taki że nie ogarniam? Nie powiedziałbym. Po jakimś roku zarobiłem sobie mostek, ale to bardziej z ciekawości niż szczególnej potrzeby, bo na oryginalnym tez nie czułem się jakiś wyciągnięty. Na pewno rower zrobił się od tego bardziej czuły i mi to pasuje. Wymiary mam te same
  • Odpowiedz
  • 0
@Kulawy_Lis: @Lewatylnalapa @normalne_dziecko @GrubyKociol #rower
mirki help, kupiłem bieda wersje canyona w promocji w ladnym kolorze, rower mial służyć do wyjazdu w las i powrotu, ale jeszcze nie wyjechał.
Noga jestem z serwisu, przy montowaniu przedniego koła myślałem, że do porządnej regulacji są klocki hamulcowe, jak kolo było lekko przykręcone to się kręciło, jak dokręcałem koło na maxa to przestało się kręcić, w-------m się, zdemontowałem
biialas - @KulawyLis: @Lewatylnalapa @normalnedziecko @GrubyKociol  #rower
mirki help...

źródło: skren

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@GrubyKociol: bardziej na zasadzie, że skoro się zakręca to powinno samo się wyregulować, próbowałem też przetrzymywać koło i dokręcać, podnosić koło i dokręcać, no nic w każdym razie będzie trzeba przy tym jeszcze posiedzieć chwile
  • Odpowiedz
@biialas: no i kuhwa wszystkie błędy na dzień dobry xDD Gówniany zacisk QR sam Ci nic nie wyreguluje.
Stawiasz rower na koła, dociskasz od góry ciałem mostek i dopiero skręcasz koło upewniając się że równo i stabilnie stoi.
  • Odpowiedz