Wpis z mikrobloga

@filas312: Jakiemu znowu samosądowi?

Prokuratora Generalnego prokurator Prokuratury Okręgowej w Bielsku-Białej wziął udział w posiedzeniu Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej w przedmiocie wykonania odezwy Sądu Najwyższego i przeprowadzenia oględzin kart do głosowania z dwóch Obwodowych Komisji Wyborczych.

Prokurator i sąd to badali a nie ja. XD
  • Odpowiedz
@xenn123: Zawsze jest możliwość, że nie wszyscy członkowie komisji brali w tym udział chociaż pewnie będzie bardzo ciężko to ustalić niestety.
  • Odpowiedz
@falszywy_prosty_pasek łatwe do wykrycia było te 13 komisji gdzie w oczywisty sposób przepisali na odwrót i zrobili prosty błąd. Takie przypadki gdzie losowo tak o przepisali 160 glosow na Nawrockiego już ciężej wykryć. Takich komisji może być tysiące. Przecież nie trzeba mieć foliowej czapeczki by zauważyć, że coś jest nie tak xd Kraj z kartonu
  • Odpowiedz
Przecież członkowie komisji którzy coś takiego odwalili powinni być wymienieni z imienia i nazwiska, razem ze zdjęciem żeby nikt im już nigdy nie powierzył nawet dętki od roweru....

@Wszebor: Członkowie każdej Obwodowej Komisji Wyborczej są wymienieni z imienia i nazwiska. Na stronie wyborów możesz sprawdzić skład każdej komisji.
  • Odpowiedz
Przecież członkowie komisji którzy coś takiego odwalili powinni być wymienieni z imienia i nazwiska, razem ze zdjęciem żeby nikt im już nigdy nie powierzył nawet dętki od roweru.

@Wszebor: już ktoś połączył ktopki i wyszło mu że to komisja nr 30 w bielsku (ja nie weryfikowałem czy to prawda, bo mi się nie chciało, ale możesz sprawdzic, czy liczby sie zgadzają)
  • Odpowiedz
@falszywy_prosty_pasek coś mi się coraz bardziej zdaje, że ta akcja z ich aplikacją i te „źle policzone” głosy jednak miały zaplanowaną szerszą krajową skalę. To jest bardzo podobne do ich modus operandi. Szczególnie, że potrzebują prezydenta w celu drukowania ułaskawień chociażby
  • Odpowiedz
  • 2
@Wszebor oni powinni dostać raz grzywnę za mataczenie, dwa zakaz pełnienia funkcji przy wyborach i innych oraz nakaz zwrotu zapłaty za te dni
  • Odpowiedz
@falszywy_prosty_pasek: spoko, w innych komisjach na pewno było legitnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dlatego PiSowcy się tak denerwują na PRZELICZENIE GŁOSÓW ponownie. Czaicie to? Skoro wszystko było ok to czego się niby boją? Przecież nie ma czego, bo Nawrocki niby wygrał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A to, że sam namawiał do "walki w nocy" po wyborach to nie ma na pewno nic
  • Odpowiedz