Wpis z mikrobloga

Proszę Was o pomoc. Pierwszy raz w życiu robię remont łazienki, jest to stara kamienica i wychodzi dużo przeszkód po drodze. Dużo oglądam materiałóŵ na youtube, m.in Mario Budowlaniec, z jego pomocą zabudowałem okno między łazienką a kuchnią i wyprostowałem już jedną ścianę karton gipsem. Problem pojawił się przy zabudowie rur w rogu jak na zdjęciu. Normalną zabudowę ze stelażem i karton gipsem wiem jak zrobić, problem pojawił się kiedy okazało się, że część rury wystaje poza maksymalną odległość gdzie ta zabudowa ma się kończyć. Wiecie może jak wykonać za pomocą stelaża taki ,,,schodek" na suficie? Może znacie jakieś materiały na yt? Może są jakieś gotowce na takie sytuacje, bez zabawy ze stelażem? Kompletnie nie mam pomysłu jak się za to zabrać.

#remontujzwykopem #remont #lazienka
niebieskimazak - Proszę Was o pomoc. Pierwszy raz w życiu robię remont łazienki, jest...

źródło: 1000093216

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niebieskimazak: robisz to tak samo jak każdą zabudowę. Tu będziesz miał po prostu dwie zabudowy, czyli robisz np najpierw tą pionową, kręcisz do niej płytę prawie do styku z rurą i potem dokręcasz profile na ten schodek kręcąc się przez płytę do stelaża i normalnie do sufitu, potemi zamykasz schodek płytą. Zrób w tym kratkę potem, bo jest tam widać wentylacja
  • Odpowiedz
@niebieskimazak: Wyobraź sobie że musisz zrobić dwa proste stelaże, tylko jeden taki króciutki pod sufitem. No i potem je ze sobą połączyć. Spokojnie jak najebiesz zbyt solidny stelaż to nic się nie stanie. Lepiej za dużo profili jak za mało.
  • Odpowiedz
@niebieskimazak: Walnij sufit podwieszany poniżej tych zakrętów z rurek. Zlikwidujesz te łuczki pomiędzy sufitem i scianą, będziesz mial idealnie równy sufit, możesz zamontować w suficie oprawki i parę ledowych światełek i będzie jasno i elegancko.
  • Odpowiedz