Wpis z mikrobloga

Prezydent #katowice się przyznał, że ma gdzieś bezpieczeństwo ludzi, ma gdzieś procedury bezpieczeństwa

- Jak byśmy tak wszyscy chcieli podejść do sprawy, jak pan podszedł, panie prezydencie, to dzisiaj mamy paraliż w całej naszej aglomeracji, w całej metropolii. Takich obiektów mamy kilka, między innymi w Siemianowicach Śląskich o podobnej konstrukcji. U mnie w Katowicach również przebudowywaliśmy cały węzeł Giszowiec i mieliśmy awarię taką, że obsunął się jeden z przyczółków i doszło do pęknięcia konstrukcji. Ale jakoś nie zamykałem od razu tego wszystkiego, tylko najpierw był sztab – podkreślił prezydent Katowic.

źródło

Fajnego macie tam prezydenta xD

I ten prezydent chce wymusić na prezydencie Chorzowa, by wziął odpowiedzialność za ewentualną tragedię za Estakadę w Chorzowie, jak się zawali. Przypominam że są 2 ekspertyzy, które jednoznacznie stwierdzają, że jest ten most niebezpieczny xD

A ci debile chcą na nim wymuszać wzięcie odpowiedzialności i puszczenie ruchu. WTF?!?!!?

#katowice #slask #chorzow #siemianowice
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

U mnie w Katowicach również przebudowywaliśmy cały węzeł Giszowiec i mieliśmy awarię taką, że obsunął się jeden z przyczółków i doszło do pęknięcia konstrukcji. Ale jakoś nie zamykałem od razu tego wszystkiego, tylko najpierw był sztab

Co on p------i, przecież ten węzeł bym zamknięty przez osuwisko praktycznie natychmiastowo (i dobrze!), ale główną różnica było to, że nie był jeszcze wtedy całościowo oddany (a o ile dobrze pamiętam, to ruch nie był nawet
  • Odpowiedz
@new-object: też mnie to rano rozdpuiło. Jakim debilem musi być krupa, żeby zwalać na chorzów odpowiedzialność za życie ludzi, bo korki. Bo on niby "w pysk dostał". No kurfa, chyba dopiero powinien.
  • Odpowiedz