Wpis z mikrobloga

@Mega_Smieszek Dobra gierka. Taash w---------ą to fakt i parę dialogów ogólnie, ale fabuła jest miodzio (najlepsza z serii), reszta postaci bardzo fajna, walka przyjemna, sporo się dzieje, ładna grafika. Warto ograć.
  • Odpowiedz
@gimemoa: Jest sens w to grać bez znajomości innych części? Bo nie ukrywam że gameplay poprzedniczek to kompletnie nie mój typ, ale Veilguard wygląda całkiem spoko żeby sobie pociupać wieczorem.
  • Odpowiedz
@ladykagami Hmmmm. Ciężko rzec jako ktoś kto poprzednie części ogrywał po parę razy. W teorii rzecz dzieje się w zupełnie innej części świata. Nie spotykamy też za dużo starych twarzy. Możesz lekko mieć problem w kwestii Varika i Inkwizytora/ki, a także w kwestii plagi. Z drugiej zawsze możesz po prostu odsłuchać na YouTube jakiś skrót i dowiedzieć się czegoś.
  • Odpowiedz
@ladykagami
Nawiązania są tak luźne że nie ma to znaczenia, a w przypadku niektórych postaci ich wcześniejsza znajomość działa na twoja niekorzyść (bo są gorzej napisane niż były wcześniej).
@Mega_Smieszek
Mi pod względem gameplayu siadła na tyle że zrobiłem wszystkie zadania poboczne i eksploracja na 100%. Ale to taki typowy odmużdżający action rpg z przeciętną fabułą. Inkwizycja była lepsza.
  • Odpowiedz
@ladykagami
Szczerze nie wiem, jak dla mnie nie warto, bo to co jest najlepsze to rozwinięcie tajemnic z poprzednich odsłon i wszystko co mi się podobało to wynikało z jarania się uniwersum. Z drugiej strony nawiązań do postaci jest mało, a świat też dosyć niespójny z poprzednimi odsłonami.

@Mega_Smieszek
IMO nie warto. W sensie nie widzę powodu by ładować w tą grę godziny swojego życia, bo pod względem gameplayu to
  • Odpowiedz
@vulcanitu Tak. Ograłem wszystkie części po minimum 3 razy. I zdecydowanie Veilguard najlepiej do mnie przemawia pod kątem fabuły. Może też dlatego, że w końcu dowiadujemy się więcej o pladze i krasnoludach, czyli rzeczach które najbardziej lubię w tym uniwersum. Do tego jak świetnie napisali Solasa - miałem za bezpłciowego gnoja w Inkwizycji i rzadko go wybierałem do drużyny, tak tutaj dalej go uważam za gnoja, ale jednocześnie widzę że nie
  • Odpowiedz