Wpis z mikrobloga

Hej czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czym się różni cinewhoop od zwykłego Quada (najlepiej 5ki)?
Chciałem zrobić upgrade z Avaty 2, myślałem nad BetaFPV Pavo 35 ale potem na YT widziałem polecajki w stronę nazgul evoque f5
Czy to się czymś różni poza tym, że jedno ma osłonięte śmigła a drugie nie?
Ma to jakąś inną charakterystykę latania?
Takie PAvo35 nie nadaje się do freestyleu czy jak?
Oglądając omówienia na YT jedyne co wywnioskowałem, że jest osłonięty tj bardziej podatny na rozbicia (ale nie wiem czy to prawda) i że można nim latać wśród ludzi.
#fpv
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrocznyZiemniak: Różnią się konstrukcją, charakterystyką lotu, silnikami, wielkością. Pierwotnie te osłony miały pomóc z poprawą stabilności quada przez ukierunkowanie ciągu, lecz obecnie jest to po prostu bezpieczeństwo quada jak i otoczenia. Co do samego nazgula - jest to 5 calówka - większe śmigła, silniki, waga, moc. Wszystko zależy od twoich personalnych potrzeb.
  • Odpowiedz
@Danteo2: Dziękuję bardzo :) , a mógłbyś proszę rozwinąć mi temat charakterystyki lotu? Albo chociaż podać jakieś kluczowe cechy jednej konstrukcji jednej vs drugiej albo różnice w kontekscie lotu?
Gdzieś wyczytałem że cinewhoopy się bardziej ślizgają, ale nie wiem czy to prawda.
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: Potrzebujesz zapierniczania 150km/h, możliwosci freestyle, wiekszego udzwigu dla wiekszego pakietu, mocniejszego ciągu i pelnego gopro? wybierz nazgula/geprc mark5 (polecam mocno) w wersji deadcat. Jezeli potrzebujesz cinewhoopa do spokojniejszych nagrywek to wez cineloga z o4. Sam ostatnio kupiłem pavo20 pro z o4 wlasnie do czegos takiego pod sub250 :)
  • Odpowiedz
@Danteo2: Nie no do spokojniejszych crusingów to mam avatę 2. Spróbowałbym tego Nazgula w takim razie choć nie wiem czy to dobry wybór, o ile avatą 2 mam nalatane z 30 godzin w full acro, a w symulatorze z 50h.
To tutaj boje się że się rozbiję i o ile nie boję się rozbicia samego w sobie to boję się tego, że kupię podstawę drona za 1500 i przy pierwszym
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: Widzisz, różnica w customach jest taka, że naprawiasz ją na swoim biurku, jak masz przy sobie zapasowe części to i w polu. Są wszędzie dostępne części - w tym ramie, silniki, elektronika, etc. To właśnie avatą strach latać, jeden błąd i kilka tyg u kuriera (u mnie tak się skończyło, chciałem polatać, pobawiłem się chwile, rozwaliłem bo z divu nie wyszedl i przwalil prosto o asfalt (sprzet ma tragicznie
  • Odpowiedz