Wpis z mikrobloga

Czy jest jakaś prawna/legalna możliwość by obce osoby nie parkowały na moich miejscach postojowych (naziemnych) ?
Mam 2 miejsca naziemne (obok siebie), szerokie głównie dla gości, miejsca znajduja się za szlabanem, obie posiadają na środku blokady ale niestety są jednostki które parkują mi idealnie na centymetry między blokadami...
Zaczynam tracić cierpliwość a po internetach widzę że to nagminny problem tylko u mnie na tyle bezczelny ze parkują między blokadami (szkoda mi wydawać kolejne 400pln na 3 blokade dla 2 miejsc postojowych no i że to mało estetycznie będzie wyglądać)

#prawo #kiciochpyta #nieruchomosci #zalesie #miejscapostojowe #miejscaparkingowe #parking
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Strzalka moze ja na innych osiedlach mieszkam ale u mnie sa same naziemne i nie ma blokad i NIGDY sie nie zdarza żeby ktos zajął twoje miejsce.... nigdy.
  • Odpowiedz
  • 2
@del855: no to zazdroszcze osiedla ja trafiłem na ameby umysłowe i to jeszcze bezczelne bo się w---------ą pomiędzy blokady i zajmują nie jedno miejsce ale już 2 jednym autem.
  • Odpowiedz
@Strzalka u mnie na osiedlu to nie ma dnia żeby ktoś nie dodał posta ze ktoś mu zaparkował na jego miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to nie tylko naziemnym, w garażu podziemnym też
  • Odpowiedz
@Strzalka Niestety, z punktu prawnego jedyne co możesz to żądać zapłaty za postój (korzystanie z nieruchomości) i opuszczenia miejsca. Dopiero w przypadku odmowy - wezwania policji.

W przypadku odholowania nawet z oznaczonych miejsc, sądy często orzekają zwrot kosztów odholowania (+innych z tym związanych).
  • Odpowiedz
@Strzalka: jak w kółko te same osoby to załóż rękawiczki i jakaś psia kupa na pewno się znajdzie na trawniku co by szybę i klamki wysmarować, a tak to łańcuchy jak ktoś wspomniał albo jeszcze trzecia blokada po środku
  • Odpowiedz
@Strzalka: jak już chcesz typom zakładać kłódki na klamki, blokując sobie miejsce na dłużej, to może po prostu wydaj te 400 zł na blokadę? Nie mówiąc, że pomysł z łańcuchem też jest dobry, ale widzę, że tu chodzi o "dokręcenie śruby cwaniakom", a nie zapobiegnięcie problemowi.
  • Odpowiedz
  • 1
@Drakalen: ale ja mam 2 blokady na danych miejscach. mam robić 3 i potem 2 opuszczać zeby wjechać autem? Zamówiłem też taki słupek za 100 pln, co prawda kazdy zderzakiem go sie złamie no ale moze to choć troche delikatnie zniechęci a bedzie jako tako wygladac.
  • Odpowiedz