Wpis z mikrobloga

#gielda jesteście za podatkiem katastralnym od 3 mieszkania? Szczerze mówiąc, pomimo ze mam bardziej wolnościowe poglądy to takie opodotakowanie nie byłoby głupie, częśc ludzi pomyślałoby o innych formach inwestycji .
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sforce: ja jestem za, pod warunkiem likwidacji PIT, który i tak nie ma sensu w skali państwa i generuje więcej kosztów niż jest tego warte. Masz więcej mieszkań i wynajmujesz - nie płacisz od tego PIT ale kataster. Nie wynajmujesz - no bardzo mi przykro, nadal płacisz kataster.
  • Odpowiedz
Masz więcej mieszkań i wynajmujesz - nie płacisz od tego PIT ale kataster. Nie wynajmujesz - no bardzo mi przykro, nadal płacisz kataster.

@cherry_tomato: to ma zniechęcić czy zachęcić do tworzenia kolejnego mieszkania na wynajem?
  • Odpowiedz
@sforce: To jest zły pomysł. Kataster powinien być od każdego mieszkania powyżej liczby dzieci. Każdy powinien mieć prawo do zabezpieczenia swojej rodziny. Masz dwoje dzieci- płacisz od 4 (2+ twoje). Nie uderzyłoby to w drobnicę ale wyeliminowałoby to typowych inwestorów w betonowe złoto.
  • Odpowiedz
@sforce ja jestem za bo każdy kto ma mózg i tak kilka mieszkań ma na mamę, kilka na siebie i kilka na syna także możecie sobie podatek wsadzić w p---ę ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście mówię bo tak ma kolega
  • Odpowiedz