Wpis z mikrobloga

Siri i Apple Intelligence po polsku!

Drodzy użytkownicy #apple jak wykop pokazał już nie jeden raz. Presja ma sens. Długo jesteśmy już ignorowani przez Apple w kwestii naszego języka. I spróbujmy to zmienić. Swojego czasu były robione internetowe petycje ale moim zdaniem to nie tędy droga.
Możemy coś zrobić i uważam że zrobić to właściwie a mianowicie dać feedback bezpośrednio do Apple. Im więcej takich feedbacków tym lepiej.

https://www.apple.com/feedback/iphone/

Wchodzimy na stronę i wypełniamy puste pola Feedback Type: Feature Request

I would love to explore all the features of the iPhone in my native Polish language. Please add Siri and Apple Intelligence in Polish.

Jak ktoś ma chwilę czasu to proszę o feedback.

#ios #ipados #macos #iphone #ipad #applewatch #appleintelligence #siri #siripopolsku
brak_sumienia - Siri i Apple Intelligence po polsku! 

Drodzy użytkownicy #apple jak ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-16 144708

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ok to ja proponuje:
ZBIERZMY GRUPĘ 300 POLAKÓW POD SIEDZIBĄ APPLE W CUPERTINO.
W ŚRODKU TŁUMU ENTUZJAŚCI Z MACBOOKAMI I IPHONAMI. NIECH CZEKA KILKANAŚCIE ODPAKOWANYCH IPHONÓW Z SIRI, KTÓRA NIE MÓWI PO POLSKU. POKOJOWO WCHODZIMY DO GŁÓWNEGO BIURA. IDZIEMY I NIE ZATRZYMUJEMY SIĘ. OTACZAMY MENEDŻERÓW OD SIRI, UX-A, AI. POLACY WYMUSZAJĄ AKTUALIZACJĘ SYSTEMU.
BLOKUJEMY DOSTĘP OCHRONY I INŻYNIERÓW APPLE DO TIMA COOKA DOPÓKI NIE POWIE „SIRI, JAK MOGĘ CI POMÓC?” PO POLSKU.
  • Odpowiedz
I would love to explore all the features of the iPhone in my native Polish language. Please add Siri and Apple Intelligence in Polish.

@brak_sumienia: a sumie wysłałem, nie kosztuje mnie to nic :D
  • Odpowiedz
@brak_sumienia: co innego opinia o produkcie a co innego proszenie żeby Polska była w końcu uwzględniona żeby mieć pełny pakiet funkcji w sprzęcie za który płacisz tyle samo co Ci którzy te funkcje mają. Jak dla mnie bojkot portfelem jest rozsadniejszy niż takie coś, będą to mieli w rzyci.
  • Odpowiedz
@Puchacz93: Powód dla którego nie ma języka polskiego to zbyt mały udział w rynku ale też brak zainteresowania ze strony użytkowników. Szantażowanie portfelem najbogatszej firmy świata to średni pomysł kolego.

Wysłanie feedbacku nic nie kosztuje.

@skorpion666: tak, dla potomka wielkiej husarii to poniżające, rozumiem.
  • Odpowiedz
@brak_sumienia: właśnie tak, bo pelikany łykają co im poda korporacja, właśnie gdyby zmieniły się wyniki sprzedaży to by przemyśleli co jest nie tak, a skoro się sprzedaje bo jest bling, to co im tam, polak kupi żeby się pokazać. I tak, mam androida, ale dla mnie to jest tylko telefon, poza tym mogę z asystentem gadać po polsku i nie muszę nikogo o to prosić XD
  • Odpowiedz
@brak_sumienia: myślisz że jak 5 osób z tego ledwo żyjącego portalu wypełni taki formularz, to Apple nagle po kilkunastu latach przestanie olewać Polaków?
  • Odpowiedz
@brak_sumienia: nawet mnie brak tego siri po polsku nie boli za bardzo, bo i tak jest tak ubogie że nie używam.
ale za to boli mnie to, że wspierają języki które mają po 5mln użytkowników na całym świecie (°°
  • Odpowiedz