Aktywne Wpisy

Wujek_McKwacz +70
#gielda NIE JEST TO MOJ WPIS. Znalazłem na grupie na FB, może też komuś rzuciło się w oczy. Bardziej zależy mi na dyskusji, jak zabezpieczyć się przed tego typu sytuacjami.
A o to on:
Witam szanownych inwestorów. Piszę tego posta dla wszystkich, którzy korzystają z platformy XTB. To będzie przestroga i trochę rantu. Pragnę zwrócić waszą uwagę na potencjalne rzeczy, które możecie zrobić aby lepiej chronić swoje fundusze i nie popełnić moich
A o to on:
Witam szanownych inwestorów. Piszę tego posta dla wszystkich, którzy korzystają z platformy XTB. To będzie przestroga i trochę rantu. Pragnę zwrócić waszą uwagę na potencjalne rzeczy, które możecie zrobić aby lepiej chronić swoje fundusze i nie popełnić moich
nieznamniepamietam +105
Wyobraźcie sobie lekarza, prawnika czy księgowego, który za każdym razem, gdy szuka pracy, musi przechodzić przez cztery etapy rekrutacji, pisać testy, tracić kilka godzin na zadania, by ostatecznie zostać odrzuconym przez pracownika niższego szczebla, któremu nie spodobało się, jak zapięłaś koszulę albo że nie jesteś wystarczająco wygadana.
#programowanie #it #pracait #programista15k #korposwiat #praca #pieniadze
@alexander-kruk: chyba w żadnej innej branży nie ma takich frajerskich metod rekrutacji XD
@rolling_stone_with_no_hope @Tagliacozzo @alexander-kruk: Dodałbym jeszcze oficera służb mundurowych, pielęgniarkę, ultrasonografistę, dekarza, położną, maszynistę itd. Długo by wymieniać. Tylko w tej branży jest takie upodlenie się i zeszmacenie.
Chyba ze akurat potrzeba takiego frajera to da mu sie pare zlotych zeby sie babral z hindusami
@alexander-kruk: Wyssane z palca bzdury. Jak jesteś na etapie testów i rozmowy z zespołem, co ma otwartą rekrutacje, to odrzuca cię ten zespół (lead, manager czy jak tam go sobie nazywają), nie hr, babka z hr tylko maila wysyła i to nie ona podejmuje decyzję.
@alexander-kruk: widocznie ich interesują realne umiejętności, a nie pierdoły i kłamstwa.
@TomSz: czemu w takim razie tylko jedna branża się z tym boryka?
Ja sram na takie rzeczy
Ale zawsze się znajdzie typ co weźmie mamuśkę z czarnym bąbelkiem xD
Poza tym nie "tylko", żeby być przedszkolanką i zarabiać praktycznie minimalną pensję kiedyś wystarczyło być kobietą, teraz musisz mieć studia, pedagogikę, kursy etc. czym więcej chętnych tym większe wymagania. A to jest g---o zawód za g---o
Trzeba do skutku.
O ile dotrwasz do etapu rozmowy z zespołem, a nie HR-ówa cię skreśli.
Jak to jest prawnik bez aplikacji, który idzie do korpo, będzie przechodził takie same testy. Adwokat czy radca musiał skończyć wcześniej 3 lata aplikacji, gdzie poza nauką zdobywał praktykę. Nie będzie sie chwalił sprawami, ze względu na tajemnicę np. adwokacką. Do tego istnieją samorządy w tych zawodach i zwyczajnie ludzie sie znają i mogą polecić.
@alexander-kruk: Przeprowadziłem około 300 rozmów rekrutacyjnych technicznych. Nigdy nie robiłem
Ja raz miałem zadanie
C--j wie jak to sprawdzali
Że muszę zrobić obraz dockera aplikacje opłacić hosting i im wysłać linka xD