Wpis z mikrobloga

• 677
@Lolenson1888 8% zdobył gość który p------i o ukropolinie. Kolejne 15% inny p--------y o uprzywilejowanych Ukraińcach i ze to nie nasza wojna. A wygrał alfons, ktory chce by polacy mieli pierwszeństwo w NFZ, chociaż nie do końca wytłumaczył na czym ma to polegać.

Konserwatywne partie opierają poparcie na ksenofobii i zyskują. Nie, wcale nie ma problemu.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: no i mają rację, wystarczy wejść na grupki do szukania pracy na FB i zlokalizować jakikolwiek wpis Ukraińca. Od razu w komentarzach zaczyna się chlew od oświeconych gasniczakow.
  • Odpowiedz
nie wiem, mam mieszane odczucia. W 2022 rzucono wszystko, by przyjmować i pomagać uchodźcom z Ukrainy, tymczasem próbuje się teraz robić z Polaków jakichś chamskich ksenofobów.

Poza tym widział ktoś inicjatywy z

@Lolenson1888: Jestem mieszkającym w Polsce Polakiem i też poza pracą nie mam kontaktów z Polakami ( ͡ ͜ʖ ͡).
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ja myślę, że tu jest wyciągana błędna korelacja. Wyobraźmy sobie Polaka który przeprowadza się na drugi koniec Polski, nie ma tam rodziny, znajomych, no nikogo. I dodajmy, że zakończył edukację i pracuje. Zbudowanie relacji, aby zdobyć tam znajomych będzie cholernie trudne i wymagało wiele wysiłku a i tak nie koniecznie się uda. I maks co może liczyć to jakieś relacje w pracy, ale poza nią już nie. A przecież
  • Odpowiedz
@Clefairy: I tak to lepsze traktowanie niż to co odwalały ukry na kresach. Bez pozdrowień dla tej bandy pijaków i gierojów w moim mieście. Przydaliby się na froncie zamiast robić nocne burdy na równi z dresami z lat 90+. No i skąd to porównanie z takim samym traktowaniem? Podaj przykłady, bo to traktowanie z lat 30 jest świetnie udokumentowane i powiedz gdzie jest podobnie.
  • Odpowiedz
Poza tym widział ktoś inicjatywy ze strony samych Ukraińców do większej integracji z Polakami?

@Lolenson1888: to państwu powinno zależeć na tym by integrować cudzoziemców, jeśli nie chce konfliktów na tle narodowościowym
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: moze niech zaczną przestrzegać zasad i prawa (parkowanie gdzie popadnie, niszczenie zieleni, darcie ryja wszędzie gdzie się da) to ludzie inaczej będą na nich patrzeć
  • Odpowiedz
@Serrrek: literalnie mam pod domem pizzerie w której pracują ukraincy. Nic sobie nie robią i przeskakują płot przy którym są rośliny bo nie chce im się iść na około mimo że zawsze grzecznie mówię żeby nie niszczyli zieleni bo ludzie przy tym pracują
Im więcej będzie takich zachowań tym bardziej będą wkurzać ludzi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Poza tym widział ktoś inicjatywy ze strony samych Ukraińców do większej integracji z Polakami?

@Lolenson1888: tak

tymczasem próbuje się teraz robić z Polaków jakichś chamskich ksenofobów.

@Lolenson1888: Panie, analiza tego co czytasz. To co wrzucił Piechociński to suche dane, to że ten tekst robi "z Polaków jakichś chamskich ksenofobów" to już twoja wrzuta i projekcja
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 2ejdz na tiktoka, youtube czy fb, wpisz w wyszukiwarkę Ukraina/ukraincy/Ukrainiec, kliknij 1 co wyskoczy, przeczytaj komentarze i powiedz, ze w Polsce nie ma ksenofobii.tak duża część to trolle ale jednak nie tylko, skoro miliony polakow oddało w wyborach glos na antyukrainskie partie
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: dokładnie to - jak mi ktoś powie że przybysze ze wschodu chcą się integrowac a źli Polacy nie to parskne śmiechem - niech się najpierw choć trochę języka polskiego nauczą bo dogadać się z nimi to jak wyrywać zęby
  • Odpowiedz