Wpis z mikrobloga

FLAGA POLSKI XXI WIEKU

Flaga Polski jest dwukolorowa i bardzo prosta, dlatego chciałem dodać coś co zaakcentuje trochę zmiany, które dokonały się w naszym kraju.
tojestmultikonto - FLAGA POLSKI XXI WIEKU

Flaga Polski jest dwukolorowa i bardzo pro...

źródło: flaga

Pobierz

Co myślicie o takiej fladze?

• Jest super. 29.5% (1270)
  • Może być. 12.9% (554)
  • Nie podoba mi się. 57.7% (2485)

Oddanych głosów: 4309

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lajsta77: Muszę przyznać, że wygląda to dość ciekawie, jedyna flaga na świecie, która będąc obiektem dwuwymiarowym, wprowadza element grafiki 3D. Nie wiem jakby wyglądała taka flaga gdyby ją naprawdę wydrukować na jakiejś tkaninie, przymocować do masztu i dać jej falować na wietrze. To mogło by zniszczyć twoją koncepcję, bo jest ona zbyt mocno urozmaicona, nawet flaga USA, która uważam, że jest bogata w różnego typu wzory, a przez to jest
  • Odpowiedz
@KingRagnar: Poza tym jest to nawiązanie do słynnego dzieła Michała Anioła i znanego chyba wszystkim gestu. W przypadku "mojej" flagi jest to coś w rodzaju "pixelart". Na czerwonym tle widać dwa stykające się ze sobą palce (kolor biały).
  • Odpowiedz
chyba słabo do podstawówki chodziłeś, co widać po tej czerwieni z c---a. Na naszej fladze jest karmazyn.

@Rzounierz88: Odcienie to sprawa marginalna. Nie musi być to idealnie odwzorowany kolor. Chodzi o sam wzór flagi, jak czerwień i biel powinny łączyć się na fladze naszego kraju.
  • Odpowiedz
nieironicznie całkiem spoko, szkoda tylko bombelkow które miałyby ją rysować XDD

@buleczkamaslana2137: Ta flaga mówi zdecydowanie więcej niż Ci się wydaje. Jest nawiązaniem do daty powstania naszego kraju. "Kafelki" mogą symbolizować też stopnie (schody), co wiąże się z katastrofą TU-154M, flaga to również krzyż, pamięć o poległych w obronie naszej ojczyzny (np. powstańcach), symbol Chrztu Polski itd. To co widzisz sam jest już kwestią Twojej psychiki i zdolności do abstrakcyjnego
tojestmultikonto - > nieironicznie całkiem spoko, szkoda tylko bombelkow które miałyb...

źródło: flaga1

Pobierz
  • Odpowiedz