Pytania do speców.Członek rodziny ma problem z pamięcią i potrzebuje rozwiązania,które pomoże mi zlokalizować jego smartfon,który zawsze ma przy sobie. MUSI powtarzam MUSI to być lokalizacja przez sieć gsm-często ma w smartfonie wyłączoną transmisję danych czy lokalizację.Ponoć są dwa rozwiązania
1.Płatne aplikacje za 150 zł/rok(nie,nie ma darmowych),gdzie dziadek może mieć nawet starą nokię i zlokalizujemy go przez sieć gsm,bez internetu.Tak wyczytałem-czy to prawda?
2.Karty sim GPS-tak,mój podopieczny ma dual sim w smartfonie.Rozumiem,że wystarczy włożyć taką kartę w drugi slot SIM i ustawić stale włączoną transmisję danych czyli internet? Na czym polega to rozwiązanie? Jak się zgubi to wysyłam sms na numer tej karty z komendą i dostaję zwrotnego sms-a ze współrzędnymi gps? Czy taka karta działa bez transmisji danych,tylko w trybie gsm?
Pytania do speców.Członek rodziny ma problem z pamięcią i potrzebuje rozwiązania,które pomoże mi zlokalizować jego smartfon,który zawsze ma przy sobie.
MUSI powtarzam MUSI to być lokalizacja przez sieć gsm-często ma w smartfonie wyłączoną transmisję danych czy lokalizację.Ponoć są dwa rozwiązania
1.Płatne aplikacje za 150 zł/rok(nie,nie ma darmowych),gdzie dziadek może mieć nawet starą nokię i zlokalizujemy go przez sieć gsm,bez internetu.Tak wyczytałem-czy to prawda?
2.Karty sim GPS-tak,mój podopieczny ma dual sim w smartfonie.Rozumiem,że wystarczy włożyć taką kartę w drugi slot SIM i ustawić stale włączoną transmisję danych czyli internet? Na czym polega to rozwiązanie? Jak się zgubi to wysyłam sms na numer tej karty z komendą i dostaję zwrotnego sms-a ze współrzędnymi gps? Czy taka karta działa bez transmisji danych,tylko w trybie gsm?
Nie,nie może być w kluczach bo trzeba to ładować co 5 dni.Zapomni naładować i szybko zniszczy akumulator po pewnym czasie.Nie chce takiego rozwiązania