Wpis z mikrobloga

@Jestem_robotem123: ale wewnątrz tej cywilizacji prawa nie są respektowana, USA właśnie wysyła ludzi do obozów koncentracyjnych w Salwadorze bez procesu a na całym zachodzie antizraelskie protesty są od 2 lat tłumione przez policje
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123: ale jaką czapkę foliową mam ci wysłać dowody?

Kilmar Armando Abrego Garcia[a][b] is a Salvadoran man who was illegally[9] deported from the United States on March 15, 2025, in what the Trump administration called "an administrative error".[10] He was imprisoned without trial, initially in the Salvadoran maximum security Terrorism Confinement Center (CECOT), despite never having been charged with nor convicted of a crime in either country at the time,[11][12] under
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123: wrócił po masie protestów i przeciwu społecznego - a administracja cały czas pracuje nad wysłaniem go tam spowrotem, oprócz niego USA wysłało tam wielu innych i wysyła cały czas - salwadorskie więzienia to obozy pracy w ciężkich warunkach. Ponadto USA odpiera ludziom status prawny - najlepszy przykład to wenezuelczycy, których Trump ściągnął aby dopiec Maduro i podkopać jego rządy za pierwszej swojej kadencji(tj. Trumpa), którym dał wtedy TPS(temporary protected
  • Odpowiedz
Jak się tak zastanowić to niezły fart ze sposrod paru cywilizacji i paracywilizacji dominuje jedyna która opiera się na respektowaniu praw jednostki i poszanowaniu wolności.

@Jestem_robotem123: Ale taguj Katolicyzm albo cywilizacja łacińska, bo nie ma nic lepszego, ani nawet zbliżonego na całym świecie. A co do "religii pokoju" czy "starszych braci" to faktycznie nie ma co mówić, dzicz, barbarzyństwo, pomiot szatana.
  • Odpowiedz