Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie dlaczego w tak wielu tekstach kultury na przestrzeni epok jakiś Mickiewicz czy Prus pisali o nieudanych miłościach i odrzuceniu, a żaden z nich nigdy nie wpadł na pomysł że to może brutalna natura oparta na determinizmie genetycznym

#blackpill
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cebulinho93: bo humaniści z reguły nie grzeszą inteligencją, a poza tym - sądzisz że ludzie chcą znać prawdę?
Zabierzesz im romantyzm - to zostanie jawny blackpill i jawna pogarda do przegrywów. xd
Ludzie to fałszywe stworzenia żyjące w obłudzie pod płaszczykiem empatii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zly_CzlowiekXD: to prawda ja sam będąc jeszcze w podstawówce w takie rzeczy oczywiście wierzyłem pewnie jak tutaj większość osób, ale mnie dziwi że te typy które to tworzyły oraz ci, którzy czytali i chodzi mi tu o mężczyzn potrafili do końca życia brnąć w tych urojeniach. Nawet jak ktoś się sprzeciwiał tym ideałom np. racjonaliści to i tak w żaden sposób nie zahaczali o blackpill
  • Odpowiedz
@Cebulinho93 Kobiety bardziej się z tym kryły i same piętnowały k------o, bo było im to przydatne. Dziś też niektóre gaslightują z tego samego powodu.

Chłopy (zwłaszcza beciaki) z kolei wypierały rzeczywistość, bo ogólnie potrzebują nakręcać się emocjonalnie, żeby uzasadnić swoją inwestycję po zapłodnieniu, gdy nie ma seksu ani korzyści z kobiety. Stąd ewolucja promuje takie jednostki w kontrze do yebaków.
  • Odpowiedz
@Cebulinho93: no wiesz jestem pewny że znali blackpilla choćby z życia realnego - no ale woleli żyć w wyparciu "bo mi się zła kobieta trafiła, mogłem wybrać inną" XD a tymczasem jakby cofnął czas i wybrał tą inną miałby to samo - kobiety zadawały się z przegrywami, bo same by zdechły z głodu, ale też nie mogły jawnie zdradzać jak dziś bo jeszcze wtedy piętnowano - co nie oznacza że
  • Odpowiedz