Wpis z mikrobloga

zawsze jak gdzieś jadę dalej i widzę widoczki dookoła te fajne pola i inne takie to mi się przypomina że Polska bardzo ładna jest
nie jest idealna ale chociaż ładna
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 43
@vieniasn piękny kraj mamy, szczególnie wschód, bo zachód już bardzo mocno przekształcony, rzeki uregulowane, lasy sztuczne, prawie same pola z rzepakiem dookoła
  • Odpowiedz
  • 3
@vieniasn ja też zachód, fakt że tu też są ładne miejsca, ale jednak wyjazdy do pracy na wschód mi pokazały, że tam jest klimat dopiero. Np San albo Bug płynące sobie w wyżłobionym korycie bez żadnych wałów przeciwpowodziowych
  • Odpowiedz
  • 2
@eaxata i na wschodzie architektura lepsza i nie jest tak "zachodnio" no bardziej się to wyróżnia
te rzeki płynące sobie byle jak rzeczywiście są super
  • Odpowiedz
  • 2
@vieniasn no, to już jest akurat rzadkość, a nie taki klasyczny wschodni krajobraz, ale drewniane kościółki występują jak najbardziej i w dużych ilościach. Chociaż akurat na zachodzie też sporo ich jest
  • Odpowiedz
szczególnie wschód, bo zachód już bardzo mocno przekształcony, rzeki uregulowane, lasy sztuczne, prawie same pola z rzepakiem dookoła

@eaxata: No nie do końca - takie Pomorze Zachodnie, to jeden z piękniejszych przyrodniczo obszarów, jeszcze nie zasrany masową turystyką i oby tak zostało.
  • Odpowiedz