Aktywne Wpisy

mirko_anonim +284
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

sogen +282

źródło: 1000006150
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 1000006150
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przez 30h cyberpunka ciągle skakalem ustawieniami mieszajac raytracing, path traycing z roznymi opcjami DLSS i frame generatorem.
Czasami szlo wylapac jakieś szumy/glicze, jak się patrzy po bokach ekranu to widać rozmazania ale podczas rozgrywki tego nie czuć.
Także beka ze wszystkich fanatyków amd xD Jak tam 5 fps w path tracing i fsr będący mydlem?
Jak tam wasz mesjasz, naprawil juz rynek? Czy ta sama śpiewka od czasu rx 580, kto byl na tagu ten pamięta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Może za 10 lat amd laskawie rzuci ochlapy i dostaniecie odpowienik rdzeni cuda i FSR nie będący mydlem XDDDDDD
#pcmasterrace #komputery #cyberpunk2077 #gry #nvidia #amd #kartygraficzne
@Derty: coś widzialem, jednak nie wybijalo mnie to z immersji i plynny path tracing mi to rekompensuje
@kacpervfr: spece z digital foundry mają inne zdanie.
Nic się nie zmieni, gracze chcą coraz większych, dluzszych gier. Studia zatrudnieją pierdyliard ludzi, wszyscy harują jak woly a i tak to nie wystarczy xD.
Będzie coraz więcej ai i cóż, trzeba z tym żyć, ale lepiej cierpieć z nvidią niż radeonem
nawet ppc gdzie na ogól nvidia wypada lepiej niż w innych portalach wytestował, ze 9070XT ma tyle samo FPS co 5070 którą posiadasz.
bo, ze oślepłeś to już powiedziałeś w pierwszym zdaniu.
akurat w cyberpunku FSR4 działa więc mydła
Spece z branży od x lat gadają różne rzeczy.
Pardon, przepraszam, amd wypuscilo odpowiednik o 10 lat szybciej niż myślalem, kek
@10129: radeonowe fanbojstwo wbilo, jak wyzej pisalem, żeby zobaczyć róznice trzeba z lupą stać xD
@pasta_alla_carbonara: Jak najbardziej, tutaj szanuję intela za to, niestety amd w kartach graficznych odgrzewa kotlety, a fanboje bronią czerwonych i krzyżują zielonych, nie widząc przy tym jak radeon sam siebie szanuje.
@10129: btw najtańsza 9070xt na teraz to 3100, 9070 2900, więc tak slabo chyba je porównywac do 5070 którą idzie wyrwać nawet za w promocji za < 2500? XD
nie do końca, amd nie ma karty w budżecie 2500 więc te konkurują z nią, gdzie ta pierwsza ma wątpliwy sens bo jest cenowo za blisko XT.
tak samo powiesz, ze nie ma sensu porównywać 5070Ti z 9070XT bo Ti droższa? w końcu nvidia nie ma karty w okolicy 3000 więc kupujemy 9070XT mając do wydania
@10129: Tak, dla mie nie ma.
Jestem zwyklym graczem który czasem zerknie na purepc/wykop i od x lat mam bekę z fanbojstwa amd i lubię czasem jakiś wysryw napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dali pamięci jak do FHD więc tak ją nazywam, rdzeń jest wystarczająco szybki do 1440p jak się nie ma wielkich wymagań, ale, że ją wykastrowali z pamięci jak 5060 przez co nawet do FHD się nie nadaje to ¯\(ツ)/¯
Ojoj, to zejdę w niektórych suwaczkach z ustawien ultra na wysokie i różnicy nie zobaczę, pewnie nawet jak zejdę na srednie to będzie proglem by bez lupy zmiany zobaczyć.
@10129: sianie fermentu, 30h siedziałem, zmieniałem te ustawienia i musiałem się przypatrzeć by zauważyć mydło albo artefakty.
Na dwóch różnych monitorach 1440p, jeden ips drugi qled 360hz
@10129: a nie jest? Następny widoczny skok wizualny mozna uzyskać budując zestaw pod 4k, a to już z 10k za całość żeby grać na tych mitycznych ultra, jak nie więcej
no zauważyłem, że jak coś jest na niekorzyść marki którą ubóstwiasz to dopada cie pomroczność, a u konkurencji widzisz nawet wyimaginowane problemy.
no już o tym pisałem. dysonans poznawczy to
@10129: masz rację, gowno burza odbyta i zaliczona
A tak serio, to kibicuje czerwonym od niesławnego polarisa ale to taki mały płot twist XD
@pasta_alla_carbonara: Jeśli chodzi o sprzęt to tak, ale też trochę shillują ogólnie dla "branży", choćby raczej stoją w obronie developerów, którzy są na siłę moralizatorscy/protekcjonalni w kierunku mężczyzn ze swoim ideolo.