Wpis z mikrobloga

Być może jestem ślepy... ale nie widzę różnicy pomiędzy DLAA a DLSS ustawionym na zbalansowany, monitor 1440p 27 cali, rtx 5070.
Przez 30h cyberpunka ciągle skakalem ustawieniami mieszajac raytracing, path traycing z roznymi opcjami DLSS i frame generatorem.
Czasami szlo wylapac jakieś szumy/glicze, jak się patrzy po bokach ekranu to widać rozmazania ale podczas rozgrywki tego nie czuć.
Także beka ze wszystkich fanatyków amd xD Jak tam 5 fps w path tracing i fsr będący mydlem?
Jak tam wasz mesjasz, naprawil juz rynek? Czy ta sama śpiewka od czasu rx 580, kto byl na tagu ten pamięta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Może za 10 lat amd laskawie rzuci ochlapy i dostaniecie odpowienik rdzeni cuda i FSR nie będący mydlem XDDDDDD
#pcmasterrace #komputery #cyberpunk2077 #gry #nvidia #amd #kartygraficzne
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kacpervfr: A zwróciłeś uwagę np. na kwadratowe tekstury dymu wydobywającego się z kanalizacji na drodze podczas jazdy? Ja miałem takie coś u siebie
  • Odpowiedz
  • 0
@xenn123: widzialem to, i wiesz co?
Nic się nie zmieni, gracze chcą coraz większych, dluzszych gier. Studia zatrudnieją pierdyliard ludzi, wszyscy harują jak woly a i tak to nie wystarczy xD.
Będzie coraz więcej ai i cóż, trzeba z tym żyć, ale lepiej cierpieć z nvidią niż radeonem
  • Odpowiedz
@kacpervfr: ty myślisz, ze ile fps ma 9070xt z RT overdrive w cyberpunku? tak bardzo fanbojstwo weszło, że nawet nie sprawdziłeś?
nawet ppc gdzie na ogól nvidia wypada lepiej niż w innych portalach wytestował, ze 9070XT ma tyle samo FPS co 5070 którą posiadasz.

bo, ze oślepłeś to już powiedziałeś w pierwszym zdaniu.

akurat w cyberpunku FSR4 działa więc mydła
  • Odpowiedz
  • 0
@pasta_alla_carbonara:

spece z digital foundry mają inne zdanie.

Spece z branży od x lat gadają różne rzeczy.

AMD FSR 4 Available Now Available exclusively on the AMD Radeon™ RX 9000 series

Pardon, przepraszam, amd wypuscilo odpowiednik o 10 lat szybciej niż myślalem, kek
  • Odpowiedz
  • 0
nie bardzo rozumiem sensu podniecaniem się RT overdrive majać 5070, co de facto wymusza niski FPS nawet w 835p jakie sobie ustawiłeś. niski fps, 720p ale musi włączyć PT które niewiele zmienia.

@10129: radeonowe fanbojstwo wbilo, jak wyzej pisalem, żeby zobaczyć róznice trzeba z lupą stać xD

PT które niewiele
  • Odpowiedz
  • 0
branża potrzebuje konkurencji

@pasta_alla_carbonara: Jak najbardziej, tutaj szanuję intela za to, niestety amd w kartach graficznych odgrzewa kotlety, a fanboje bronią czerwonych i krzyżują zielonych, nie widząc przy tym jak radeon sam siebie szanuje.
  • Odpowiedz
  • 1
9070xt

@10129: btw najtańsza 9070xt na teraz to 3100, 9070 2900, więc tak slabo chyba je porównywac do 5070 którą idzie wyrwać nawet za w promocji za < 2500? XD
  • Odpowiedz
@kacpervfr: 9070 są po niecałe 2700, XT za niecałe 3000 ; w promocji 2900.
nie do końca, amd nie ma karty w budżecie 2500 więc te konkurują z nią, gdzie ta pierwsza ma wątpliwy sens bo jest cenowo za blisko XT.

tak samo powiesz, ze nie ma sensu porównywać 5070Ti z 9070XT bo Ti droższa? w końcu nvidia nie ma karty w okolicy 3000 więc kupujemy 9070XT mając do wydania
  • Odpowiedz
  • 0
5070Ti z 9070XT bo Ti droższa

@10129: Tak, dla mie nie ma.
Jestem zwyklym graczem który czasem zerknie na purepc/wykop i od x lat mam bekę z fanbojstwa amd i lubię czasem jakiś wysryw napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

5070
  • Odpowiedz
sam się zachowujesz jak 100% fanboj. lol

dali pamięci jak do FHD więc tak ją nazywam, rdzeń jest wystarczająco szybki do 1440p jak się nie ma wielkich wymagań, ale, że ją wykastrowali z pamięci jak 5060 przez co nawet do FHD się nie nadaje to ¯\(ツ)/¯

5070, za 2.5k jest dla mnie ostatnią kartą którą można kupić do zwyklego grania, powyżej to jakieś nerdostwo, fanaberia i przerost formy nad treścią. Już nie
  • Odpowiedz
  • 0
dali pamięci jak do FHD

Ojoj, to zejdę w niektórych suwaczkach z ustawien ultra na wysokie i różnicy nie zobaczę, pewnie nawet jak zejdę na srednie to będzie proglem by bez lupy zmiany zobaczyć.

jakości obrazu przez DLSS + płynności aby włączyć PT

@10129: sianie fermentu, 30h siedziałem, zmieniałem te ustawienia i musiałem się przypatrzeć by zauważyć mydło albo artefakty.
Na dwóch różnych monitorach 1440p, jeden ips drugi qled 360hz
  • Odpowiedz
  • 0
coś wiećej to fanaberia, nerdowstwo i przerost formy nad treścią

@10129: a nie jest? Następny widoczny skok wizualny mozna uzyskać budując zestaw pod 4k, a to już z 10k za całość żeby grać na tych mitycznych ultra, jak nie więcej
  • Odpowiedz
Ojoj, to zejdę w niektórych suwaczkach z ustawien ultra na wysokie i różnicy nie zobaczę, pewnie nawet jak zejdę na srednie to będzie proglem by bez lupy zmiany zobaczyć.

no zauważyłem, że jak coś jest na niekorzyść marki którą ubóstwiasz to dopada cie pomroczność, a u konkurencji widzisz nawet wyimaginowane problemy.

sianie fermentu, 30h siedziałem, zmieniałem te ustawienia i musiałem się przypatrzeć by zauważyć mydło albo artefakty.

no już o tym pisałem. dysonans poznawczy to
  • Odpowiedz
  • 0
tka nie bedzie

@10129: masz rację, gowno burza odbyta i zaliczona
A tak serio, to kibicuje czerwonym od niesławnego polarisa ale to taki mały płot twist XD
  • Odpowiedz
A digital foundry jest akurat bardzo niezależne i praktycznie jedyna wartosciowa instytucja jezeli chodzi o testy sprzetu.

@pasta_alla_carbonara: Jeśli chodzi o sprzęt to tak, ale też trochę shillują ogólnie dla "branży", choćby raczej stoją w obronie developerów, którzy są na siłę moralizatorscy/protekcjonalni w kierunku mężczyzn ze swoim ideolo.
  • Odpowiedz