Wpis z mikrobloga

Po obejrzeniu drugiego sezonu The Last od Us nabrałem ochoty, aby dokończyć rozpoczętą jakiś czas temu rozgrywkę w dwójkę. I po drugim przejściu mogę rzec, że część Abby jak i ona sam jest o niebo ciekawsza niż Ellie. Chociaż trochę za dużo w pewnym momencie mamy walki z zarażonymi, szczególnie hotel + szpital. I jak za pierwszym razem w starciu w teatrze specjalnie parę razy zginąłem Abby, tak tym razem aż żałowałem, że tej idiotki Ellie nie można tam zatłuc pięściami na śmierć. Szkoda jedynie, że zakończenie jest takie ponure dla wszystkich, ale akurat Ellie na to zasłużyła. No i wiadomo, szkoda Joela, ale zawsze mówię też, że po prostu dosięgnęły go konsekwencje własnych czynów.
#gry #thelastofus2 #thelastofus
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Squanto Zacznę tak - jeśli naprawdę chcesz poznać zakończenie gry (i pewnie niejako serialu) to masz dalej.

Abby ledwo żywa po zostawienia na śmierć przez łowców niewolników odpływa z Lev, po tym jak jeszcze Ellie po uwolnieniu jej chciała ją zabić i nagle przypominając sobie Joela odpuszcza i mówi by odpłynęli. Ellie natomiast wraca do domu gdzie mieszkały z Diną i małym (ale dla zemsty opuściła je i udała się za
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ptaahu Nie do końca, ale rozumiem jej działania. Ba, w przeciwieństwie do Ellie naprawdę widać, że dbała o przyjaciół, a nie jak Ellie - jest fajnie jak mi pomagacie, a jak nie to p--------e się.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Squanto Dokładnie. Mam nadzieję, że jeśli kiedyś powstanie kontynuacja to będziemy tam grali Abby. Ewentualnie kimś innym i może w innej części świata. Chociaż pewnie będzie kontynuacja z Ellie. Z jednej strony chciałbym wiedzieć co się z nią stało, z drugiej jak nie zmądrzeje to może dalej w------ć swoim charakterem.
  • Odpowiedz
@gimemoa: Zarówno 1 jak i 2 pod względem fabuły i scenariusza są tak dobre że ja jednak bym to tak zostawił. Historia się zamknęła i nie ma co tego dalej rozmydlać.
To już faktycznie lepiej jest robić (jeśli już) inną historię w innym miejscu. Tylko wątpię by scenariuszowo byłaby tak dobra jak poprzedniczki.
  • Odpowiedz
@gimemoa: No wiadomo że team Abby. Ellie w dwójce jest potwornie irytująca, ściągnęła tylko nieszczęście na wszystkich dookoła bo nie potrafiła odpuścić. Dina teraz samotnie będzie wychowywała dziecko, bo dla Ellie ważniejsza była zemsta, a ta zemsta przy okazji zabrała też życie biologicznemu ojcu tego dziecka.

Najlepszą rzeczą w tej grze jest to jak pokazuje że ten świat jest żywy i że zabicie pozornie losowego NPC może nieść za sobą
  • Odpowiedz