Wpis z mikrobloga

Mirki przy wyborze pierwszych w życiu okularów korekcyjnych (mam nadzieję, że nie będę wyglądał jak debil) czym się kierować poza ceną i wyglądem oprawek? Jakieś pro tipy jak się zachować w takim np vision express?:)) #pytanie #okulary
  • 16
@michauek0: dzięki za info. Widzę, że w Katowicach mają salon. Mogę tam się przejechać zobaczyć. Vision z tego co mi koleżanka opowiadała mają ponoć spoko promocje typu jakieś tam dożywotnie gwarancje albo druga para gratis. Warto się na to łasić?
@a__m:

Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Okulary dodają +5 do inteligencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chyba najważniejsze żeby po prostu dobrze leżały, po co się później męczyć
@a__m: te promocje 2 para gratis itp. są nieźle obwarowane xD. W Fielmanie masz gwarancję na uszkodzenia mechaniczne gratis. Szkła do 100zł/szt, a oprawki 200zł. Jak kupisz droższe, to musisz dopłacić różnicę. Możesz też zwrócić okulary w ciągu 30 dni, czy tam 3 miesięcy, nie pamiętam. Ale ogólnie ja jestem zadowolony. Wcześniej kupowałem w takiej mniejszej lokalnej sieci i po przejściu do nich to zupełnie inny świat. Poprzednio to nawet za
@michauek0: o i to jest dobra rekomendacja. Przejadę się tam w 1 kolejności w takim razie. A jak to jest z badaniem wzroku zazwyczaj...w cenie zakupu, czy osobno? Czy jeżeli chciałbym dla przykładu dzisiaj wejść do tego salonu Fielmanna i tylko zrobić sobie badanie, dobrać oprawki, ale kupić np za tydzień (muszę dojrzeć do takiej decyzji) to nie każą mi zapłacić za badanie?
@a__m: a to chyba zależy od salonu. Ja robiłem za darmo. Ale przed wyjściem z salonu i tak mnie naciągnęli na przeciwsłoneczne za 85zł :P. Ale w Gdańsku badanie było za darmo nawet bez kupna.