Wpis z mikrobloga

pytanie do interesujących się zegarkami spod tagów #zegarki #kontrolanadgarstkow

Czy lepiej kupić kwarc z mechanizmem Ronda czy mechanika z Miyotą? Że względu na przeznaczenie budżet ograniczony do 1500 złotych, stąd takie propozycje.

Mając 1500 pln lepiej kupić?

• Szwajcarski kwarc (Ronda) 26.9% (14)
  • Japoński mechanik (Miyota) 73.1% (38)

Oddanych głosów: 52

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hiperchimera: tak naprawdę, jeśli nie jesteś jakimś autystykiem który liże każde śrubkę, to weź ten który bardziej ci się podoba, który lepiej do ciebie pasuje, który ci bardziej w duszy gra. W tym budżecie - ten drugi sobie dokupisz za miesiąc, dwa, za kwartał.
O kim i o jakich sikorach mowa?
  • Odpowiedz
  • 1
@slapdash: coś mi wykop nie zareagował jak trzeba, napisałem po czym okazało się, że ani nie ma tego co chciałem, ani nie poszło z @

Iron Annie Flight Control Automatic Day-Date
Iron Annie Flight Control GMT

te
  • Odpowiedz
@hiperchimera: ten daydate chyba fajniejszy?
Ale jak mówię, wybierz ten który TOBIE się bardziej podoba. Kwarc ma swoje zalety, ale automat ma to "coś" i wcale nie jest jakoś bardziej upierdliwy, zwłaszcza jak nosisz. I Ronda i Miyota będą solidne, więc tu nie ma wielkich różnic. Kieruj się estetyką, własnym stylem i tym co TOBIE się bardziej podoba a nie co ci jakiś random podpowie :)
A do tego: jak
  • Odpowiedz
  • 0
@slapdash: @Nudel1306
k...a wiedziałem, że to się tak skończy, zakładany budżet poszło się paść, bo udało mi się oblukać, że na ciemniej tarczy Ciotka Ju #pdk w wersji IA 5156-5 wygląda zdecydowanie lepiej jak na foto. No i grzechem było nie wziąć sobie jednej sztuki...

Po radzieckich mechanikach czuje się jakbym trafił do innej epoki. Mimo że to jednak jest półka raczej budżetowa.
  • Odpowiedz