Wpis z mikrobloga

@Listopad_09: Poprostu masz konto założone kilka dni temu i wszystkie posty dotyczą polityki, oczywiście tylko i wyłącznie popierające jedną stronę a atakujące tę drugą stronę. Bot giertycha to takie określenie poprostu tego typu konta, nie bierz tego dosłownie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Davy27: Jasne, nie ma sprawy. W pełni to rozumiem. A to, że krytykuję jedną stronę to oczywiście jasny wyraz moich preferencji politycznych co łatwo wyczytać z postów, które tworzę i nie mam zamiaru się z tym w szczególności kryć. Natomiast uspokoję Cię - botem nie jestem :D.
Natomiast żeby nie było, to ja jestem też bardzo krytyczny w stosunku do obecnego rządu. Powiem więcej - ja tak w zasadzie to
  • Odpowiedz
  • 1
@TurboDynamo: Całkowicie to rozumiem i się zgadzam. Co więcej - wrzuciłem dzisiaj nawet osobny wpis na temat tego, że uważam, że nawet spełnienie wszystkich obietnic Tuska nic by nie dało Trzaskowskiemu bo właśnie ludzie m.in. tacy jak Ty i tak by zagłosowali przeciw.

Tak więc: czy zmienia to cokolwiek w kwestii wymowy mema, który zapostowałem, który traktuje głównie o hipokryzji środowisk związanych z PiSem ??
  • Odpowiedz
  • 1
@TurboDynamo: "Ludzie nie głosowali na Nawrockiego tylko przeciwko Trzaskowskiemu. "

To zdanie to nie fizyka kwantowa żeby nie rozumieć jego znaczenia. Ale może masz rację - nie do końca rozumiem dlaczego Rafał Trzaskowski to był tak zły kandydat żeby zamiast niego wybrać osobę z przeszłością jaką ma Karol Nawrocki (bo to jest też de facto sedno mema).
W takim razie poproszę Ciebie o wytłumaczenie dlaczego za wszelką cenę głosowałeś przeciwko
  • Odpowiedz
@Listopad_09: głosowałem na Nawrockiego bo nie zgadzam się na realizację lewicowych postulatów gospodarczych które Trzaskowski by podpisał. Platforma przedstawiła się jako partia neoliberalna a przez ostatnie półtora roku realizuje praktycznie wyłącznie program swojego małego koalicjanta - Lewicy. Na to nie ma mojej zgody i cieszy mnie to że Nawrocki wygrał. Ostatecznym gwoździem do trumny przy moim wyborze było to że Trzaskowski poszedł na spotkanie do Mentzena i zamiast próbować namówić
  • Odpowiedz
  • 0
@TurboDynamo: Szanuję za argumentację własnego zdania natomiast odstawiając na bok sprawy etyczno-moralne i reprezentatywne to zastanawiam się w jaki sposób skleja Ci się Twoja preferencja do polityki liberalnej z wyborem kandydata PiSu. Przecież PiS poza Lewicą prezentuje chyba najbardziej socjalistyczną politykę co zresztą widzieliśmy podczas ich rządów. Zgodzę się, że Platforma również skręciła w tę stronę ale mam wrażenie, że zrobiła to pod presją oczekiwań społeczeństwa, w tym przede wszystkim
  • Odpowiedz