Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #wroclaw

Widzisz na otodom kurnik 40m^2 na wynajem za 2600

Zaglądasz do środka

3500z opłatami

Dalej

Widzisz kurnik za 2100

Zaglądasz do środka

2900 z opłatami + kaucja 5800 XDDDDD

I wszędzie te aneksy kuchenne, z "kuchenką" indukcyjną (grzewczą?) na 2 palniki
Rynek najmu to jest żart
RopuchYtong - #nieruchomosci #wroclaw
Widzisz na otodom kurnik 40m^2 na wynajem za 26...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W Niemczech odpowiednik Otodomu ma cenę "zimną" i "ciepłą", gdzie to jedna bez opłat, a druga z wszystkimi opłatami. Mogliby coś takiego wprowadzić też u nas od ręki, ten sam kod i aplikacja tylko, że w innym języku. Ale nie chcą z jakiegoś powodu.
  • Odpowiedz
  • 23
@prabab: Ja nie rozumiem czemu tego nie zrobią - czym to jest kierowane?
Mogę przeznaczyć powiedzmy 3k miesięczne na wynajem
Klikam w ofertę za 2700 a w środku 3600 z opłatami

Czy oni myślą, że skoro już kliknąłem, to sobie te 600zł miesięcznie z d--y wyciągnę i wynajmę takie mieszkanie? To jest marnowanie czasu użytkownika, które sztucznie zawyża liczbę wyświetleń oferty, nie przekładając się na zapytania o wynajem.
  • Odpowiedz
@prabab: Ogólnie Polskie serwisy ogłoszeniowe są maksymalnie przystosowane do wspierania wszelkiej patologii dostępnej w ogłoszeniach. Komu szkodziło by np. by Otodom było wstanie mieć w ogłoszeniu sekcje dodatkowo zawierające cenę miejsca/miejsc i komórek. Ale z jakiegoś powodu nie chcą tego robic.
  • Odpowiedz
Ja nie rozumiem czemu tego nie zrobią - czym to jest kierowane?

Mogę przeznaczyć powiedzmy 3k miesięczne na wynajem

Klikam w ofertę za 2700 a w środku 3600 z opłatami

@RopuchYtong: niższa cena to trafiasz w więcej klientów, a może akurat Ci się spodoba i za te TYLKO 5 stów więcej zdecydujesz się wziąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
by Otodom było wstanie mieć w ogłoszeniu sekcje dodatkowo zawierające cenę miejsca/miejsc i komórek. Ale z jakiegoś powodu nie chcą tego robic

@iamjashin: dzięki takiemu braku informacji użytkownik dłużej siedzi na aplikacji, dzięki temu otodom może się pochwalić lepszymi danymi, myślisz że czemu Facebook dawał streamerom horendalne stawki za śmieszne wyświetlenia?
  • Odpowiedz
W nienawiści do otodomu tak zostałem wychowany, ale nie przesadzajmy
@prabab @iamjashin @razdwatrzy55
chyba mamy różne otodomy, u mnie widać wyraźnie na liście (picrel), na widoku mapy nie widać ale czy tam powinno to automatycznie dodawać? jeden rabin powie tak drugi nie

Ale @RopuchYtong widzę że kolega nowy w temacie wynajmu więc wyjaśniam: ogłoszeń na wynajem całego mieszkania z ceną uwzględniającą czynsz jest na otodomie może niewielki procent. mediów
puexam - W nienawiści do otodomu tak zostałem wychowany, ale nie przesadzajmy
 @praba...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@razdwatrzy55 aż tak się nie znam jak tam mają, wiem że faktycznie czasem mają jakieś umowy indeksowane ale to pewnie jak u nas. Natomiast funkcjonuje też normalnie umowna aktualizacja cen oparta o inflację, bardzo często.
Wiem za to ze prawo określa minimalny termin wypowiedzenia umowy i to zależy od długości najmu.

Miałem jednak bardziej na myśli prawo dot. wypowiadania umów, wypowiedzenie i wniosek o eksmisję możesz złożyć po drugim przekroczeniu terminu
  • Odpowiedz