Aktywne Wpisy

ka-lol +126
Denerwujące jest to usilne promowanie kobiecej piłki nożnej i robienie z jakiejś typiary co to niby gra w jakiejś ważnej drużynie, sportowca na miarę Lewandowskiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nikigo kobieca piłka nie obchodzi.
#pilkanozna
Nikigo kobieca piłka nie obchodzi.
#pilkanozna

lougramm +11
#pytanie #pomocy Cześć, mam prośbę o poradę. Mam prawie 40 lat i nigdy nie byłem na basenie(tak można się pośmiać), no tak po prostu wyszło. Mam też 3.5 letnią córkę, trochę chorowita, ma jakieś drobne problemy ze sprawnością ruchową, nic poważnego, ale nawet lekarz zalecił basen. Uznałem, że skoro jest lipiec, zrobiło się ciepło, to zapisałem ją na zajęcia nauki pływania dla maluchów. Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach.
Warto tutaj dodać że rząd rudego oszusta, zmienił na początku tego roku koszyk inflacyjny:
-Zmniejszono udział żywności z około 25,2% do 23,6%
-Odjęto około 0,2-0,5% udziału mięsa
-Nośniki energii (prąd, gaz, paliwo) też straciły udział: prąd - o 0,18 pkt proc., gaz - o 0,24%, paliwo - mniej o 0,25-0,27%
Jednocześnie zwiększono wagę innych kategorii, np. transportu, usług, zdrowia, technologii itp.
W wyniku tej rewizji inflacja CPI automatycznie spadła - GUS przeliczył wskaźnik za styczeń/marzec 2025 że inflacja zamiast wynieść ok. 5,3-5,4% wynosi 4,9 % (różnica 0,4-0,5%)
Przypadek że wynosi poniżej 5%? Nie sądzę. Ponieważ jeśli inflacja w pierwszym półroczu wyniosłaby powyżej 5% to powinno wtedy dojść do rewaloryzacji świadczeń dla emerytów i rencistów.
Uśmiechajcie się! (ʘ‿ʘ)
#bekazlewactwa #bekazpo #bekaztuska #polska #kanalzero #inflacja #gospodarka
Ludzie, zacznijcie w końcu myśleć samodzielnie, a nie łykacie te bzdury bez zastanowienia.
No i po co w ogóle dyskutować o waloryzacji i o tym czy jest obowiązek czy go nie ma, skoro inflacja i tak nie przekroczyła 5%. Pora na CSka ¯\(ツ)/¯
źródło: temp_file8424786898935546765
PobierzPokazałem ci kłamstwo i manipulację, a ty się do tego w ogóle nie odniosłeś, tylko napisałeś, że inne media też mówią nieprawdę. Zacznij w końcu trochę myśleć.
A z twoimi zarzutami o kłamstwa i manipulację to zgłoś się do portulu FORSAL.PL bo to stamtąd pochodzą informacje które przytoczyłem we wpisie.
To o czym właściwie chcesz rozmawiać? O przepisach, które nie istnieją? Bo żadnego obowiązku prawnego tutaj nie ma.
Fajnie się tam w Kanale Zero bawicie
I jeszcze jedno – koszyk inflacyjny nie jest ustalany według widzimisię GUS-u, tylko na podstawie realnych wydatków obywateli. Nie „dodali sobie i odjęli, co chcieli”, tylko koszyk wynika z udziału procentowego różnych kategorii
Edit: nic nie zmieniałem (oprócz dwóch literówek) tylko dodałem (co wyraźnie zaznaczyłem a z tego co widzę ty nie potrafisz zrobić - edytujac swój komentarz;)
Jest tam jasno napisane, że takiego obowiązku nie ma. Cytuję:
„Na dzień 23 kwietnia 2025 roku, możliwość przeprowadzenia drugiej waloryzacji emerytur i rent we wrześniu 2025 roku pozostaje niepewna.”
Mam wrażenie, że naoglądałeś się bzdur z Kanału Zero, a teraz próbujesz zasłaniać się jakimś przypadkowym artykułem z internetu, który rzekomo ma nadać ci wiarygodność.
Problem w tym, że treść
źródło: temp_file7206363965020697312
Pobierz