Wpis z mikrobloga

#palenie #p-------y
Od 5 lat nie palę papierosów, wcześniej przez lata paliłem 2-2,5 paczki dziennie. Pierwsze 2 lata były troche ciężkie, potem tęsknota zaczęła mijać. Dzisiaj nie mam żadnych pozytywnych myśli związanych z paleniem, żadnego sentymentu.
Polecam, tym bardziej, że efekty zdrowotne są mega odczuwalne w pierwszych miesiącach co dodatkowo motywuje.
A kawa i p--o bez paierosa? Już nie ma to znaczenia.
Potwierdza to, że można wyjść z ostrego nałogu na 100%.
Pozdrawiam
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P3tro: ja rzuciłem fajki 3 miesiace temu po 10 latach palenia i powiem ci ze chyba moje neuroprzekaźniki są już całkiem martwe bo nawet dzień po odstawieniu nie czułem żadnego głodu nikotynowego, troche jakbym nigdy sie od tego nie uzależnił
  • Odpowiedz
@P3tro: Nie czuj się za pewnie, ja też się czułem i po 6 latach bez palenia jeden smakowy papieros na wakacjach spowodował powrót do nałogu

To k-------o może zaatakować zawsze
  • Odpowiedz
@P3tro jakieś tabletki/plastry? Czy sam z siebie? Już rzucałem ostatnio z desmoxanem i miesiąc bez palenia ale jakos się wróciło, a zapale jednego.... ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale znowu będę chciał próbować, jakieś rady?
  • Odpowiedz
@radek7773 to może powiem Ci jak u mnie - paliłem około 12 lat, z czego ostatnie 3-4 lata to rzucanie za pomocą papierosów elektrycznych IQOS itp. Ostatecznie skończyło się tak, że zapakowałem pewnej nocy wszystko do siatki i w-------m. Rano poszedłem po gumy nikotynowe. Przeżułem przez pierwsze dwa tygodnie może pół blistra. Też wywaliłem i szczęśliwie nie palę od 4 lat.
  • Odpowiedz
@P3tro: Znajomy palił podobnie po 3 paczki dziennie, rzucił z dnia na dzień, raptem tydzien później już nie żył, co prawda spadł z drabiny i wyladowal glowa na kamieniu, ale uważaj na siebie!
  • Odpowiedz
@P3tro paliłem z 20 lat dwie paczki dziennie, rzuciłem z dnia na dzień bo stwierdziłem że mi się nie chce w zimie wychodzić na balkon. 5 lat nie palę. Tylko na imprezach czasem myślę że do wódeczki to by papieros pasował :)
  • Odpowiedz